Türk Cumhuriyetlerinden gelen öğrencilerin çağrısı var

Türk Cumhuriyetlerinden gelip Kayseri'deki üniversitelerde eğitim gören öğrenciler, koronavirüs tedbirleri kapsamında yaşadıkları maddi ve manevi zorlukları sosyal medyadan yayınladıkları video ile anlattı.

Türk Cumhuriyetlerinden gelen öğrencilerin çağrısı var

Türk Cumhuriyetlerinden gelen öğrenciler bir video hazırlayarak, koronavirüs tedbirleri sürecinde yaşadıkları zorlukları anlattı. Bu süreçte özellikle burs alamayan öğrencilerin maddi olarak problem yaşadığı, çoğu kafelerde yarı zamanlı çalışan öğrencilerin iş kaybı yaşadığına vurgu yapılan videoda şu ifadelere yer verildi:

“Türk milletinin değerli evlatları, koronavirüs sebebiyle, üniversitelerin tatil edilmesi ve öğrencilerimizin evlerinden dışarı çıkamaması nedeniyle, özellikle Türkiye dışından gelen evlatlarımız, bir takım maddi ve manevi sıkıntılar yaşamaya başlamıştırlar. Özellikle burs almayan ve kendi imkânlarıyla gelip Türkiye’de okumaya çalışan gençlerimiz hayatlarına devam ettirebilmek için, sizlerin desteğine ihtiyaç duymaktadır. Daha önce, üniversite yemekhanesinde, cüz’i bir miktara öğle ve akşam yemeği tatil sebebiyle bu yemekhanelerden yararlanamamaktadır. Yine bu öğrencilerimizin bir çoğu yarı zamanlı olarak kafelerde çalışmaktaydılar. Ancak kafelerin kapanmasıyla bu gelir de sona ermiştir. Kısacası gençlerimize destek olmak millî ve insanî bir görevdir. Yakınınızda bulunan gençlere lütfen yardımcı olun.”

Öğrencilere yardım etmek isteyenlerin, Turan Derneği Genel Merkezi’ne; 0532 583 0556 numaralı telefonlar aracılığıyla ulaşabileceği belirtildi.

Haber Merkezi