Turizm Haftası'nda KGC'ye ziyaret

15-22 Nisan Turizm Haftası'nda İl Kültür Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği (KAYTİD) Başkanı Ali Koray Özandaç ve turizm sektörü temsilcilerinden oluşan heyet Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyarette bulundu.

Turizm Haftası'nda KGC'ye ziyaret

Gerçekleşen ziyarette konuşan İl Kültür Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Kayseri’de öne çıkan sektörlerden sanayi ve ticaretin ardından turizmin üçüncü sektör olduğuna işaret ederek, bunda basının da destekleri olduğunu ifade etti. İl Müdürü Taymuş, Turizm Haftası’nda turizm konusunda bir farkındalık oluşturmak istediklerini söyleyerek, Kayseri’de turizmin gündeme gelmesi için de yıllarca emek harcadıklarını dile getirdi. İl Müdürü Taymuş, ilk başlarda gerek turizm ürünleri gerekse turizm merkezleri bakımından kısıtlı bir durum sergileyen Kayseri’nin günümüzde ise yüzlerce turizm ürünü ile çok sayıda turizm merkezinin öne çıktığını kaydetti. İl Müdürü Taymuş ayrıca kendilerinin yatırımcı ve yaptırımcı bir statüde olmadıklarını bu nedenle turizm sektöründeki temsilci ve çalışanlarla iletişimlerini geliştirerek turizm çalışmalarını çoğaltmak durumunda olduklarını da sözlerine ekleyerek, basının da bu noktada büyük destekleri olduğunu aktardı.
 
İl Kültür Turizm Müdürü Taymuş’un ardından konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ise turizmin sanayiye kıyasla daha az yatırım maliyeti olan bir sektör olduğunu ve Kayseri’nin de turizm bakımından zengin bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdiği konuşmasında, Kayseri esnafının turizme eğilmesi gerektiğine işaret etti. Başkan Altınkaya, turizm sektöründe yaşanan gelişmelerden basın haberdar edildiği takdirde gereken desteğin verilebileceğini de bildirdi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ