TOUR OF CENTRAL ANATOLİA'YA BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ START VERDİ

Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonları ve ev sahiplikleriyle Kayseri sporun da merkezi olmaya devam ediyor. Grand Prix Velo Erciyes Bisiklet Yarışlarının ardından Tour of Central Anatolia Turu da Kayseri'de yapıldı. Dünya Bisiklet Birliği (UCİ) ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından gerçekleştirilen yarışların startını Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç verdi. Başkan Büyükkılıç, yarışçılarla bir süre bisiklet sürdü.

TOUR OF CENTRAL ANATOLİA'YA BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ START VERDİ

 
2020'de Japonya'da yapılacak Tokyo Olimpiyat Oyunlarına puan veren son yarışlar olma özelliği taşıyan yarışlara Kayseri ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin yanı sıra, İsviçre, Ukrayna, Slovakya, Beyaz Rusya, Bulgaristan, Kosova, Bosna Hersek, Kazakistan, Azerbaycan, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Fas, Cezayir ve Eritre olmak üzere 16 ülkeden yaklaşık 150 profesyonel sporcu Kayseri’de olimpiyatlara katılmak için mücadele ediyor.
 
Üç gün sürecek yarışlara Grand Prix Velo Erciyes Turunun ardından Tour of Central Anatolia turu ile devam edildi. Anadolu Harikalar Diyarı önünden başlayan yarışların startını Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç verdi. Başkan Büyükkılıç, Türkiye forması ile yarış alanına gelerek sporcularla tanıştı. Daha sonra bisiklete binen Başkan Büyükkılıç, startın ardından bir süre sporcularla bisiklet sürdü. Tour of Central Anatolia Turunda sporcular 133 kilometre bisiklet kullandılar.
 
“İNANMIYORSAN GEL, GÖR VE TAT”
 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediyesi tarafından bu yıl 17’incisi düzenlenen Yamula Patlıcanı Tanıtım Etkinliği’ne katıldı. Etkinlik alanında büyük bir ilgi gören Başkan Memduh Büyükkılıç, yaptığı konuşmada patlıcanın ne denli sağlıklı olduğundan bahsetti ve Kayseri mutfağının zenginliğine vurgu yaptı.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Yamula Patlıcanı Tanıtım Etkinliği’ne Önceki Dönem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte katıldı. Etkinlik alanını gezen ve vatandaşlarla selamlaşan Başkan Büyükkılıç’a Yamula sakinleri büyük ilgi gösterdi.
 
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın ardından katılımcılara hitap eden Başkan Memduh Büyükkılıç, sözlerine Ankara’da görüştüğü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek başladı. Bir hekim olarak patlıcanın faydalarından da bahseden Başkan Büyükkılıç, patlıcanın en başta nikotinin düşmanı olduğunu söyledi ve 40 çeşit yemeğinin yapıldığını belirtti.
 
Konuşmasında Kayseri mutfağına da değinen Başkan Memduh Büyükkılıç, “Kayseri gastronominin merkezi. İnanmıyorsan gel, gör, tat. Yakında gastronomi çalıştayı ve daha sonra festivaller yapacağız. Farklı kültür ve medeniyetlere ev sahipliği yapmış bu güzel şehrimizi yemekleriyle de dünya ile tanıştıracağız” dedi. BÜLTEN