Toplu taşımada HES kodlu dönem başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımı daha güvenli kullanabilmek ve bulaş riskini en aza indirmek için ulaşımda HES Kodu'nu hayata geçirdi.

Toplu taşımada HES kodlu dönem başladı

Kayseri’de ‘HES Kodu ile ulaşım’ hizmeti faaliyete geçti. Bu kapsamda Kayseri’de 1 Aralık itibariyle yolcular toplu taşıma araçlarına HES kodu eşleşen kartlar ile biniş yaparken, riskli olarak toplu taşımayı kullanmaya teşebbüs edenler engellenerek Sağlık Bakanlığı’na bildiriliyor. Kentte toplu ulaşımı güncel kullanan ve kartında hareketlilik gözüken 845 bin kişiden, bugüne kadar 287 bin kart sahibi HES Kodu eşleştirmesi yaparken, HES kodu eşleştirmesi yapmayan kart sahiplerinin kartları da eşleştirme yapana kadar toplu taşıma kullanımına kapatıldı. Ulaşım A.Ş. yetkilileri tarafından mağduriyet yaşanmaması için kartlarını aktif kullananların eşleştirmelerini yapmaları gerektiği, aksi halde toplu taşıma araçlarına binilemeyeceği hatırlatmasında bulunuldu. Öte yandan HES kodu ile toplu taşıma döneminin başlamasıyla beraber, kağıt biletler de kullanımdan kalktı. Vatandaşlar artık sadece toplu taşıma kartı ile toplu taşıma araçlarını kullanabilecek.

HES Kodu eşleştirmesi yapmak isteyen vatandaşların, Kayseri Ulaşım AŞ’nin internet sitesinden, HES kod kayıt kısmından istenilen bilgileri girerek eşleştirme işlemini gerçekleştirebilecek. Kurumsal Haber