'TİŞÖRT DÜNYASI' DÜNYAYA AÇILMAK İSTİYOR

Kayseri'de tişört tasarımı ve üretimi ile uğraşan Kapalı Çarşı esnafı Adem Sarıkaya, 2010 yılında marka tescilini yaptığı 'Tişört Dünyası' markasını büyütmek ve dünyaya duyurmak istediğini ifade etti. Sarıkaya 2010 yılından bu yana geçen süreçte ise destek görememekten yakındı.

'TİŞÖRT DÜNYASI' DÜNYAYA AÇILMAK İSTİYOR

Konuya ilişkin olarak bilgiler edindiğimiz girişimci Sarıkaya, kendisinin 3 ü tescilli 4 markası, bu markaların hepsine ait web siteleri olduğunu belirterek, 20’ye yakın da projesi bulunduğunu ifade etti. 
 
‘Benim işim tişört’ diyerek kendisini tarif eden 41 yaşındaki girişimci Sarıkaya, bu konuda marka tescili yapmasına, projeler geliştirmesine ve destek arayışında bulunmasına rağmen bir sonuç alamadığını belirterek; “2009’un Temmuz ayında başvuru yaptım. 2010 yılında onaylandı tişört dünyası markası. Bununla birlikte tişört dünyası olur da tişörtmatik olmaz mı diye hızlı tişört temini ve baskısı olarak düşünülmüş, şehrin değişik yerlerine bankamatik gibi konularak hizmet vermesi tasarlanmış bir ürün de tescillenmiştir. 3’ü tescilli 4 adet markam mevcuttur. Bunların web siteleri de bende bulunmaktadır.  Ben ‘tişört dünyası’ markasını tescilledim. Bu konuda resmi kurumlardan destek almak istedim. Taleplerime rağmen hiçbir kanaldan destek göremedim. Bu konuda KOSGEB’den de destek alamadım. KOSGEB’in vereceği desteğin bankalar kanalıyla değil, kendinden direkt olmasının ekonomiye daha fazla katkı sağlayacağı düşüncesindeyim. Bir tekel bayisinin destek alıp da bir yarı imalatçının desteği alamaması da ayrı bir muammadır” ifadelerinde bulundu.
 
ŞİPŞAK FOTOĞRAF GİBİ 5 DAKİKADA TİŞÖRT
 
Verdiği bilgilerde Sarıkaya, şipşak fotoğraf gibi 5 dakikada baskılı veya baskısız tişört üretebilecek bir sistem tasarladığını kaydederek, bunun bankamatik gibi şehrin muhtelif yerlerine yerleştirilerek hizmet verebileceğini söyledi. Bu projesinin de tescilinin kendisinde olduğunu dile getiren Sarıkaya, bası sermaye sahiplerinin buna sıcak baktığı ancak çok düşük paylarla teklifte bulunduklarını sözlerine ekleyerek bu konuda yetkililerden destek beklediğini bildirdi. 
 
“OKUL TİŞÖRTLERİNİ AYNI KALİTEDE DAHA UCUZA ÜRETİRİM”
 
Kendisini; ‘benim işim tişört’ olarak ifade eden Sarıkaya, okullar için üretilen tişörtlerin çok yüksek fiyattan öğrencilere sunulduğunu ve velilerin de bu anlamda yüklerinin artmasına neden olduğunu belirterek, öğrencilere 35 liraya satılan aynı kalitedeki tişörtleri, kendisinin 20-25 liraya üretebileceğini iddia etti.
 
“BELEDİYELER ŞEHİR DIŞINDAN TİŞÖRT TEMİN EDİYOR”
 
Kayseri’deki yerli firmaların resmi kurumlar tarafından gözetilmediğinden de yakınan Sarıkaya; “En başta yerel ekonomideki en önemli kurumlar olan belediyeler, ihtiyaç duydukları tişörtleri, hatta Kayserispor dahi tişörtleri şehir dışındaki firmalardan temin ediyor. Ben bu işin içindeyim ve biliyorum. Neden yerel firmalara destek olmuyorlar, neden Kayseri’den temin etmiyorlar. Ayrıca Kayserispor’un formaları, ürünleri neden Kapalı Çarşı’da satılmıyor? Daha iyisini daha ucuza yaparız biz. Biz sesimizi duyuramıyoruz. Kayseri’nin en önemli değeri olan Kapalı Çarşı, Şehir Dergisi’nin ancak 8’inci sayısında yer aldı. O da ısrar ettiğimiz için” görüşlerini paylaştı. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ