TALAS'TA YENİLENEN KONSEPTİYLE KIŞA HAZIRLIK ÜRÜNLERİ

Talas Belediyesi ile Talas Tanıtım Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince sonbaharın gelmesiyle ilçeye has kışlık ürünler yapılmaya başlandı. Ürünleri hazırlayan vatandaşları ziyaret eden Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 'Hazırlanan ürünlerin geleneksel doğal lezzetin yanında sağlıklı olmaları gelecek kuşaklar için çok önemli.' dedi.

TALAS'TA YENİLENEN KONSEPTİYLE KIŞA HAZIRLIK ÜRÜNLERİ

Başkan Yalçın, Reşadiye Mahallesindeki eski stat alanında başlayan geleneksel kışa hazırlık günlerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Amaçlarını doğal ve sağlıklı beslenmeye yardımcı olmak şeklinde açıklayan Başkan Yalçın, kus kus, konserve, yufka, kurutmalık, turşu, reçel, domates ve meyve suyu ile salça gibi Talas’a özgü geleneksel ürünleri tanıttıklarını söyledi.
 
Başkan Yalçın, “Talasımıza ve Kayserimize özgü geleneksel kış hazırlıklarının başlaması için buradayız. Hedefimiz yapay gıdaların çocuklarımızın midesine girmemesi. Yani güvenilir ve aynı zamanda yerli ürünlerle kışı geçirmek. Bunun birkaç faydası var. En önemlisi obeziteyle mücadele ederek önüne geçmek. Katkılı ve koruyucu maddelerle yapılan gıdaların insan sağlığı için ne kadar zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz de burada kendi ürettiğimiz ürünlerle hazırlığımızı yapıp, kışın bunları tüketirsek gelecek nesillerimizin sağlığını koruyacağımızı düşünüyoruz. Bu çalışmamızda bizlere rehberlik eden derneğimize teşekkür ediyorum. Başta salça olmak üzere bütün ürünler bereketli olsun, ağız tadıyla yensin inşallah.” diye konuştu.
 
Talas Tanıtım Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışla Derneği Başkanı Necla Erkara ise, geleneksel doğal lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarmaya sağladıkları katkıdan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Bu imkanı veren Talas Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Kazan, tuz ve temizlik ürünlerinin ücretsiz sunulduğu alanda vatandaşlar, bir hafta boyunca kışlık ürünlerini kendileri hazırlayabilecek. BÜLTEN