Talas Hayır Çarşısı, 9 ayda 12 binin üzerinde vatandaşa ulaştı

Talas Belediyesi tarafından hizmete sunulan Hayır Çarşısı, 9 ayda 12 binin üzerinde vatandaşa kıyafet, iaşe ve temizlik paketi yardımında bulundu.

Talas Hayır Çarşısı, 9 ayda 12 binin üzerinde vatandaşa ulaştı

Talas Belediyesi tarafından hizmete sunulan Hayır Çarşısı’nda, kurulduğu 25 Kasım 2019’dan bu yana 3 binden fazla kişiye ayakkabı ve kıyafet yardımında bulunuldu. Yaklaşık 9 bin vatandaşa da iaşe paketi ile temizlik malzemesi dağıtıldı. Ayrıca çarşıda, engelli vatandaşlara akülü araç ve benzeri malzemeler ile yeni bebek sahibi olan ailelere de yeni doğan bebek setleri ulaştırıldı.

“KÖPRÜ VAZİFESİ YAPIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, ihtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gördüklerini ifade ederek, “Kayseri, hayırseverler şehri olarak bilinir. Sağ olsunlar hayırseverlerimiz, Talas Hayır Çarşısı’na da gereken desteği sağlıyorlar. Bu Hayır Çarşısı ile ihtiyaç sahibi ailelerimizin kıyafetten iaşeye, temizlik malzemesinden ev eşyası ve engelli aracına kadar birçok konuda gereksinimlerini yerine getiriyoruz. Bunların finansmanının bir kısmını belediye olarak biz karşılıyoruz, önemli bir kısmını da hayırseverlerimiz karşılıyor. Yani Hayır Çarşısı ile toplumsal dayanışmaya katkı sağlıyoruz. Kendilerine teşekkür ediyorum, Rabbim’den kazançlarına bolluk ve bereket vermesini diliyorum.” dedi.

Başkan Yalçın, Hayır Çarşısı hakkında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 0 352 503 12 51 numaralı telefonundan bilgi alınabileceğini ve başvuruda bulunabileceğini sözlerine ekledi.