Talas Anayurtspor, Süper Amatör 'den çekildi

Kayseri Süper Amatör Küme takımlarından Talas Anayurtspor, liglerin oynatılmasına karar verilince ligden çekildiğini duyurdu. Başkan Murat Akgöz, 'Bu şartlarda hiçbir oyuncunun sorumluluğunu alamayız. Lige devam etmeyi düşünmüyoruz' dedi.

Talas Anayurtspor, Süper Amatör 'den çekildi

Önceki günlerde Kayseri Süper Amatör Küme 'nin 18 Temmuz 'da devam edeceği açıklanmıştı. Bu karara tepki gösteren Talas Anayurtspor Kulüp Başkanı Murat Akgöz, lige devam etmeyeceklerini söyledi.

Akgöz,"Hiçbir test yapılmadan, önlem alınmadan sahaya çıkarak oynamamız isteniyor. Bizim kulübümüzde 18 yaşın altında birçok sporcu var. Hiçbir güvence vermeden maç oynanacak olması tüm sorumluluğu bizlere yüklüyor. Küme düşmeyi göze alarak maçlara çıkmayacağız. Aradan sonra ilk maçımızı Kayseri Yolspor ile oynayacağız. Futbol İl Tertip komitesine dilekçe vererek bu maça çıkmayacağız. Ben kendi çocuğum olsa bu dönemde amatör sahalarda futbol oynamasına izin vermem. Başkalarının çocuğundan da bu özveriyi göstermelerini isteyemem. Bizim için öncelik kesinlikle sporcu sağlığı. Test yapılmayacak, gerekli şartlar sağlanmayacak ama ligi tamamlamamız istenecek. Bizler bunu kabul edemeyiz" dedi.

Talas Anayurtspor ligin bitimine 4 hafta kala 18 puanla 12. sırada yer alıyor. Özvatan Gençlik, Buğdaylıspor ve Kocasinan Şimşekspor ekipleriyle düşmeme mücadelei veriyor.