Suriyelilere tepki çığ gibi büyüyor

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Kazım Yücel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki'nin bir televizyon programında dile getirdiği, 'Kayseri sanayiini mülteciler ayakta tutuyor.' sözlerine karşı, Suriyeli mültecilerin geri gönderilmesi gerektiğini söyledi.

Suriyelilere tepki çığ gibi büyüyor

Sosyal medyada da karşılık bulan Suriyeliler başta olmak üzere sığınmacıların ülkelerine geri dönmesi için tepkiler sürüyor. İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Kazım Yücel de sosyal medyadan Suriyelilerin geri gönderilmesi gerektiğini ifade etti.

"SAVAŞ BİTTİ GERİ GÖNDERİN"

 Yücel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki'nin bir televizyon programında dile getirdiği, "Kayseri sanayiini mülteciler ayakta tutuyor." sözlerine atıfta bulunarak, "Bir duyuyorsunuz vatandaşlık hakkı verilecek, bir bakıyorsunuz Suriyeli vatandaşların iş gücü bizim sanayimizi ayakta tutuyor. Hem de, ülkemde bunca işsizimiz varken. Savaş bitti Suriye'de. Artık geri gönderin." dedi.

"SU FATURASINI TEMİZLİK VERGİSİNİ SURİYELİLER İÇİN 3 KATINA ÇIKARIN"

Yücel'in açıklaması şöyle:

"Beklentimiz: Suriyeli sığınmacılar için Avrupa birliğinden taahhüt edilen 6 milyar evro mu  Bu ise sebep unutmayın ki: AKP hükumeti ve belediyeleri, gitsinler diye bir talimatla Avrupa sınırlarına bir gecede otobüsleri seferber etmiştiniz, hem de ücretsiz. Sonra ne oldu... Bir talimat üzerine göndermeyecegiz dediler, öz evlat oldular. Kayseri sanayiini mülteciler ayakta tutuyor." sözlerine atıfta bulunarak, "Bir duyuyorsunuz vatandaşlık hakkı verilecek, bir bakıyorsunuz Suriyeli vatandaşların iş gücü bizim sanayimizi ayakta tutuyor. Hem de, ülkemde bunca işsizimiz varken. Savaş bitti Suriye'de. Artık geri gönderin. Gitmiyorlarsa su fiyatlarını, temizlik vergilerini Suriyeliler içın en az 3 katına çıkarın, nasılsa bizim sanayimizi ayakta tutuyorlar. Kısacası bir çıkmaza girdiniz aklımızla oynamayın. Ya da davet sahipleri kimlerse birer Suriyeli aileye ev sahipligi yapsın, ama gidecekleri güne kadar."

>>Haber Merkezi