SİT alanına giden atık su mahalleliyi hasta ediyor

Sarıoğlan ilçesine bağlı Palas Mahallesi, bir türlü halledilemeyen atık su sorunundan dolayı koku problemi yaşıyor. Mahalleliyi hasta eden atık sular, Şubat ayında SİT alanı ilan edilen Tuzla Gölü'nün de yapısını bozuyor.

SİT alanına giden atık su mahalleliyi hasta ediyor

Yaklaşık 5 bin nüfuslu Palas Mahallesi, uzun süreden bu yana halledilmeyen alt yapı giderinden dolayı, koku problemi yaşıyor. Konuyla ilgili olarak gazetemize ulaşan mahalle muhtarı Yunus Bayazıt, 11 yıl önce kanalizasyonun yapıldığını ancak alt yapı giderinin inşa edilmediğini söyledi.

SİT ALANININ YAPISINI DA BOZUYOR

Bayazıt, yapılmayan alt yapı giderinden dolayı, yerleşim alanının yaklaşık 1 kilometre ötesinde bulunan mezarlık alanının yakınına akan atık suların, hem koku problemine neden olduğunu hem de mahalleliyi hasta ettiğini belirtti. Bayazıt ayrıca atık suların, Cumhurbaşkanlığı tarafından 22 Nisan tarihinde SİT alanı olarak ilan edilen Tuzla Gölü’ne  kadar da ulaştığını ifade etti.

“11’İNCİ AYDA YAPILACAĞINI SÖYLEDİLER”

Geçen yıl yerel seçimlerden önce şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın kendilerini ziyaret ettiklerinde de sorunu aktardıklarını kaydeden Bayazıt, “Başkanımız buranın geçen yıl  11’nci ayda halledileceğinin sözünü vermişti bize ancak bir gelişme olmadı. Konuyla ilgili olarak ilçe belediyemize Sarıoğlan’a gittiğimizde de, onlar belediyenin çok borcu olduğunu, bu nedenle bize yardımcı olamayacaklarını söylüyor. Ben muhtar seçildiğimde KASKİ’ye görüşmeye gittim. O zaman bana halledildiğini, Üzerlik Mahallesi’nde de bir şantiye açtıklarını söyledi. Ben de vardım Üzerlik Mahallesi’ne gittim, orada bizim vatandaşlarımızın kabak çekirdeği falan kuruttukları yerler var. Orada vatandaşlara sordum, onlar da bir bina dikildiğini ama şantiye bekçisinden başka birinin olmadığını, çalışma yapılmadığını söyledi. O zamandan beri de çalışma yok. Mahallemizde kokudan durulmuyor ve bizim mahallemizde ölümlerin çoğunluğu kanserden. Daha önceden burada sağlık ocağındaki bir doktor atık su problemi devam ederse mahallede kanser vakalarının artacağını söylemişti. O nedenle bir an önce yetkililerimizden bu sorunun çözülmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Haber Merkezi