SEN BU İŞİ BİLDİĞİNDEN EMİN MİSİN?

Kayserispor'da Teknik Direktör Bayram Kadir Bektaş'ın 'yetersiz' tartışmaları her geçen hafta biraz daha alevleniyor. Kayserispor'un kaderini etkileyen hataları Sivas maçında zirve yaptı.

SEN BU İŞİ BİLDİĞİNDEN EMİN MİSİN?

SEZON başından başlayalım. Bayram Kadir Bektaş ismi gündeme geldiğinde aslında kamuoyu ‘gereken tepkiyi’ göstermişti. Ancak Kayserispor yönetimi bu eleştirilere kulak tıkadı ve Bayram Kadir Bektaş’ı takımın başına getirdi.

Oysa ki Bayram Kadir Bektaş’ın daha önce çalıştırdığı takımlarda pek de bir başarısının olduğunu göremiyoruz. Elazığspor ile başlayan serüveninde hep yarı yolda gönderilen bir teknik adam profili çizmiş Bayram Kadir Bektaş. Hakkını verelim bir tek Ümraniyespor’un başındayken bir şeyler yaptığını görüyoruz.

36 maçta alınan 17 galibiyet, 8 beraberlik ve 11 de mağlubiyeti var. Çaykur Rize, Ankaragücü ve Gaziantep FK’nin Süper Lig’e çıktığı sezonda play-off’a kalmıştı Ümraniyespor ile. Ondan sonrası pek de içaçıcı değil. Göztepe ve Ankaragücü ile çıktığı yolda iyi işler yaptığını göremiyoruz. İki kulüpten de sezonu tamamlayamadan gönderilen bir Teknik Direktör profili çizmiş Bayram Kadir Bektaş. Aynı Bayram Kadir Bektaş şimdi Kayserispor’un başında. Geride kalan 5 maçın 2’si galibiyet, 3’ü de mağlubiyet. Aslında ilk beş maçta Kayserispor ayarındaki takımlar için alınan 6 puan pek de başarısızlık olarak görülmüyor.

Ancak kazanılan maçlarda dahi Teknik Direktör’ün göz göre göre hatalar yapması hedef tahtasına konulmasına neden oldu. Gelin hep birlikte Bayram Kadir Bektaş’ın 5 maçtaki yaptıklarına ve yapamadıklarına şöyle kısaca bir göz gezdirelim.


> İkinci haftada Sapunaru ile başladı...

LİGİN ilk haftasında lisansların yetişememesi nedeniyle mecburen geçen sezondan kalan futbolcularla maça çıkan Kayserispor, verdiği “kişilikli” mücadele ile sahadan 1-0’lık galibiyet ile ayrıldı.

İkinci haftada ise rakip deplasmanda Alanyaspor’du. Geçen sezonun flaş ekibi karşısında ilk maçın yıldızı Zoran Kvrzic ve Sapunaru’yu ‘ağır kalıyor’ diye kesen ve onun yerine daha önce oynadığı Başakşehir ve Rizespor takımlarında stoper bölgesindeki hataları ile bilinen Attamah’ı görevlendiren Teknik Direktör Bayram Bektaş, herkesten ilk olumsuz notunu bu maçta almıştı.

Maç sonunda eleştirilerin odak noktası haline gelen Bayram Bektaş, Erzurum maçında da hatalarına devam etti.

> Taraftarın haklı isyanı...


ALANYA maçından ders çıkaramayan(!) Erzurum karşısında da aynı hatalarına devam eden Bayram Bektaş’lı Kayserispor, üst üste hem dışarıda hem içeride puan alamayarak hedef tahtasına konulmasına neden oldu. 4. haftada Ankaragücü’nü deplasmanda tek golle geçen Kayserispor, belki de Lung’un takımını ipten aldığı bir maçı geride bıraktı.

Milli arada yaptığı hatalardan ders çıkarması beklenen Bayram Bektaş, ilk 4 haftadaki hatalarında 5. haftada adeta zirve yaptı. Sivas karşısına kanat oyuncusu sahaya sürmeden maça çıkan Bayram Kadir Bektaş, merkezde oynayan ve belki de ligin en fazla top çalan ve efor sarfeden ismi olan Gustavo’yu kanada çekip, aynı şekilde Hasan Hüseyin Acar’ı da diğer kanatta görevlendirerek aslında bir nevi harakiri yaptı. Aynı Bayram Kadir Bektaş, Lennon, Pedro, İlhan Depe gibi kanat oyuncularını da yanında oturttu.

Sırf rakibini durdurmak için sahaya çıkan Bayram Bektaş’ın bu kumarı Kayserispor’a pahalıya patladı. Tarihi farktan kurtulan Kayserispor’da Bayram Kadir Bektaş’ın tercihleri, oynattığı sistem taraftarları da isyan noktasına getirdi.

Maç sonunda sosyal medyada büyük tepki gösterilen Bayram Kadir Bektaş’a göndermelerde bulunan bir çok taraftarın dediği gibi biz de bu kadar hatalar karşısında soruyoruz kendisine; “BAYRAM BEKTAŞ, GERÇEKTEN SEN BU İŞİ BİLDİĞİNDEN EMİN MİSİN?...”

> Berna Başkan’a öneri...


YOL yakınken hatadan dönülmeli. Kimsenin Teknik Direktör ile husumeti yok. Ama yetersizliğini dünya alem görüyor. Takımın kaderine yansıyan can alıcı hatalar hep kenar yönetimden geliyor.

Süper Lig’de ilk ona girecek kalitede bir ekip var. Ancak ne yazık ki takımın el freni şu anda teknik heyetten başkası değil. Akl-ı selimin kazanması için birincisi teknik heyet ile yollar ayrılmalı. İkincisi İhan Parlak, Sapunaru, Lung ve Fernandes’in olduğu yerde Hasan Hüseyin Acar kaptan olmamalı.

Sırf parlatıp satalım mantığı yanlış. Hasan Hüseyin Acar’a bu kadar sorumluluk yüklemek hem kendisine hem de takıma zarar veriyor. Bunları uygulayıp, uygulamamak Berna Başkan’a kalıyor. Bizimkisi sadece bir tavsiye niteliğinde.