'Selden olumsuz etkilenen çiftçinin zararları karşılansın'

Talas Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Mustafa Çalıksoy, geçtiğimiz cumartesi günü selden zarar gören Talas'ın Süleymanlı ve Yamaçlı mahallelerinde incelemeler yaptı. Çalıksoy, bölgedeki çiftçilerin ürünlerinin zarar gördüğünü kaydederek, zararların karşılanması talebinde bulundu.

'Selden olumsuz etkilenen çiftçinin zararları karşılansın'

İYİ Parti Talas Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa Çalıksoy ile Talas İlçe Başkanı Faik Demir’in ilk durağı selden en çok etkilenen Süleymanlı Mahallesi oldu. Burada mahalle muhtarı Ömer Şahin’den bilgi alan Çalıksoy, selin meydana geldiği yerleri inceledi. Çalıksoy, geçtiğimiz cumartesi günü etkili olan yağışın Süleymanlı Mahallesi’ni oldukça etkilediğini ifade etti. Çalıksoy, “Cumartesi günü yağan yağmur Süleymanlı mahallemizde ciddi hasarla yol açtı. Sebze ve meyvelerin hasar gördüğünü görüyoruz. Gördüğümüz manzara karşısında üzüldük. Üreticilerimizin yaşadıkları sorunlar ve verimde çekecekleri sıkıntılar giderilmeli. Sayın valimiz ve yetkililerimizin bir an evvel buralara gelip zarar tespiti yaparak, zararlarının karşılaması gerekmektedir. Hasarın en erken zamanda tespit edilmesini istiyoruz. Tekrar muhtar ve köylümüze geçmiş olsun” diye konuştu. İYİ Partili Çalıksoy, bölgedeki kayalara da dikkat çekerek, bölgenin olası afetten çok etkileneceğini, kayalara yönelik tedbir alınası gerektiğini dile getirdi.

KÖYLÜLER YARDIM İSTEDİ

Köylüler ise, ürünlerde birinci derecede hasar olduğunu belirterek, yetkililerden yardım istedi. Köylüler, “Ekinlerimiz ve kabaklarımız tamamen hasar gördü. Devlet yetkililerimizden yardım bekliyoruz. Emeklerimizin hepsi heba oldu” ifadelerini kullandı.

Kurumsal Haber