ŞEHİTLER UNUTULMADI !..

Dağcılar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 20 Temmuz 1974 yılında gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48. Yıldönümünde Erciyes Dağı'na anlamlı ve başarılı bir tırmanış gerçekleştirdi. Dağcı Ali İlik'in 1975 'den itibaren başlatıp Geleneksel şekilde bugüne kadar gelen 'Kıbrıs Barış Harekatı Şehitlerimizi Anma Erciyes Tırmanışı ' adlı bu anlamlı etkinlik çok güzel bir havada ve gayet olumlu hava şartlarında başladı ve tamamlandı.

ŞEHİTLER UNUTULMADI !..

BARIŞ HAREKATI’NA YAKIŞTI…

Kayseri ve yurdun çeşitli illerinden gelerek 23 Temmuz günü Erciyes- Tekir Yaylası’nda toplanan ve toplam 38 kişiden oluşan dağcılar, buradan saat 15.00’de  Dağ evine vardı. Bazıları da  Çobanini mevkiindeki kamp yerine geçerek orada çadırlarını kurdu.

Akşam yapılan teknik toplantı sonrasında çadırlarına çekilen dağcılar, tırmanış için sabaha karşı  03.00’de harekete geçti. Kahvaltı Kayalıklarında kısa bir moladan sonra faaliyet sorumluluğunu İsmail Yılmaz ve Mustafa Eliaçık 'ın, rehberliğini Mustafa Şahin ve Artçılığını da Zübeyir Taha Özer’in yaptığı  bu  anlamlı  çıkışı  Hörgüçkaya üzerinden ve yanından geçerek ve güneşin doğuşundan  kısa bir süre sonra  Erciyes Dağı’nın 3.917 metrelik Büyük zirvesine ulaşarak  başardı.

Burada yanlarında getirdikleri bayrakları ve flamalarını açan dağcılar, Şehitlerimiz anısına 1 dakikalık saygı duruşu yaptıktan sonra  hep birlikte İstiklal Marşımızı coşkuyla seslendirdi. Kısa bir süre dinlenip Zirve defterine o anki duygularını aktaran dağcılar, daha sonra geldikleri kulvarı takip ederek öğle saatlerinde Çobanini kamp yerine, öğleden sonra da Erciyes Tekir Yaylası’ndaki Kayak Merkezi’ne ulaştı.

‘GURURLUYUZ…’

Kayseri Dağcılık İl Temsilcisi ve K2 Dağcılık  ve Kayak İhtisas Kulübü başkanı, aynı zamanda bu faaliyetin sorumlusu  İsmail Yılmaz, tırmanış hakkında gazetemiz Kayseri Anadolu Haber’e yaptığı özel açıklamada şunları söyledi :

‘Kayserili dağcı arkadaşımız Ali İlik tarafından TSK tarafından gerçekleştirilen 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sonrasında hem bu anlamlı günü unutturmamak ve hem de harekat sırasında şehit düşen Mehmetçiklerimizi anmak adına 1975 yılından itibaren hem de tek başına başlattığı bu etkinlik artık Geleneksel bir hale gelmiş durumda. Bu faaliyet Kayseri Dağcılık İl temsilciliği ve  Kayseri K2 Dağcılık ve Kayak İhtisas spor  kulübümüzün 2022 yılı faaliyet programında yer alıyordu. Ancak, 20 Temmuz günü  hafta arasına denk geldiği ve diğer illerimizden katılacak dağcılarımızı beklediğimiz için 23-24 Temmuz’da gerçekleştirdik. Böyle anlamlı bir günde bir kez daha Erciyes Dağı’nın zirvesinde olmaktan da gurur duyduk.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize de hayırlı ömürler diliyoruz. 20 Temmuz 1974 ruhuna yakışır çok güzel bir tırmanış oldu. Gerek şehrimizden, gerekse diğer illerden gelerek bu anlamlı tırmanışa katılan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ve yürekten  tebrik ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar…’

Haber: Muhammed Kösedağ
Fotoğraflar: Bekir Demirağ