'ŞEHİT BABAMIZ SAHİPSİZ DEĞİLDİR'

(Özel) Haber: Şeref KAHRAMAN – CHP Bünyan İlçe Teşkilatı'nın dava açtığı 15 Temmuz şehidi Cennet Yiğit'in babası Yahya Kemal Yiğit'e, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz destek çıktı. Yavuz, 'Onların avukat ordusu varsa bizim de şehit babamızın karşısında şehit ailelerimizden ve gazilerimizden aldığımız manevi gücümüz var. Şehit babamız sahipsiz değildir, sonuna kadar arkasındayız' dedi.

'ŞEHİT BABAMIZ SAHİPSİZ DEĞİLDİR'

Kayseri’nin Bünyan ilçesinde18 mart Şehitler Günü’nde şehitlik ziyaretine giden CHP Bünyan Teşkilatı’na 15 Temmuz şehidi Cennet Yiğit’in babası Yahya Kemal Yiğit tepki gösterdi. Çıkan tartışma sonrası CHP’liler şehit olan Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit'in babası Yahya Kemal Yiğit’e ‘hakaret, ‘tehdit’ ve ‘darp’ suçlarından dava açtı. Duruşmaya CHP’liler 10 avukat ile geldi.

“SANKİ KARŞILARINDA DÜŞMAN VARMIŞ GİBİ…”

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen hava saldırısında şehit düşen Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit'in babası Yahya Kemal Yiğit’e açılan dava şehit aileleri ve gazileri derinden üzdü. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, Kayseri Anadolu Haber Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Biz şehit babasının yanındayız. Şehit babamız bu vatan için gencecik kızını verdi. Şehit babamıza karşı herkesin hassas davranması lazım. Şehit babamız evlat acısı ile yanarken, 18 Mart’ta şehitlik ziyareti esnasında Cumhuriyet Halk Partisi Bünyan ilçe teşkilatının gelmesine şehit babası tepki gösteriyor. Şehit aileleri gaziler olarak bu tepkiyi siyasi partilerin hassas ve hoş karşılaması gerektiğini düşünüyoruz. Şehit babamıza karşı sanki karşılarında düşman varmış gibi dava açmaları şehit aileleri ve gaziler ile şehit babasını derinden üzmüştür” diye konuştu.

“ONLARIN AVUKAT ORDUSU VARSA…”

CHP İl Teşkilatı’na da tepki gösteren Gazi Başkan Yavuz, “Birinci mahkemede Kayseri İl teşkilatının ilçe teşkilatına büyük destek vererek, bir otobüs dolusu destekçi götürüp, 10 avukat ordusu ile destek vermeleri de bizim için ayrı bir faciadır. Onların avukat ordusu varsa bizim de şehit babamızın karşısında şehit ailelerimizden aldığımız manevi gücümüz var. Bu gücümüzle şehit babamızın sonuna kadar arkasında olacağız” dedi.

Başkan Yavuz, şehit babasının sahipsiz olmadığını belirterek, “Herhangi bir şehit babalarımızın veya gazilerimizin hangi siyasi parti olursa olsun dava açılmasını hoş karşılamıyoruz, acıları göz önünde bulundurularak daha hassas davranılmalı. Şehit babamız sahipsiz değildir” ifadelerini kullandı.