Sami Yangın öğrencileri Türk filmlerinin unutulmaz şarkılarını seslendirdi

Sami Yangın Anadolu Lisesi öğrencileri, okul müzik öğretmenlerinden Meral Ceyhan şefliğinde Türk filmlerine konu olan Türk Sanat Müziği eserlerini koro halinde seslendirdi.

Sami Yangın öğrencileri Türk filmlerinin unutulmaz şarkılarını seslendirdi

İl Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen konsere AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Gökhan Ülke, okul müdürü, öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
 
Konserin açılış konuşmasını yapan Sami Yangın Anadolu Lisesi Müdürü Adnan Dinç, Mevlana’nın; ‘müziksiz hayat hiçe benzer, müzik kalbin ve ruhun gıdasıdır. O gıdadan kimse mahrum kalmasın’ sözüyle başladığı konuşmasında müziğin hayattaki önemine işaret etti. 
 
YILDIZ: "ÖĞRENCİ NÜFUSUMUZ 150 ÜLKE NÜFUSUNDAN FAZLA"
 
Konserde kürsüye gelen AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise yaptığı konuşmada, bir ülkenin büyümesi ve gelişmesinin yalnızca ekonomisi, siyaseti, idari yapısıyla olmayacağını, aynı zamanda kültür ve sanatıyla olacağını ifade ederek dünyadaki örneklere yer verdi. Yıldız, dünyada ülkelerin geldiği noktada en önemli üç ana başlıktan söz edildiğini, bunların ise savunma sanayi, ekonomi ve kültür-sanat olduğunu sözlerine ekledi. Yıldız; “Kayseri’de bağa bahçeye, eve barka en çok yatırım yapıldığını biliriz, ancak en önemli yatırımın eğitim olduğunu biliriz, çünkü geleceğimizi, Türkiye’nin istiklalini ve istikbalini gençlerimizle beraber inşa edeceğiz. Onların aldıkları eğitim yalnızca ders kitaplarıyla değil, aynı zamanda entelektüel seviyesi, kültür birikimi, kurumsal hafızası, her an büyüyen yapısıdır. Türkiye’nin öğrenci nüfusu 150 ülkenin nüfusundan daha fazladır. O yüzden bizler zaman zaman eksiklilerimizi, yanlışlarımızı, git-gellerimizi eğitimle artık daha da stabil hale getireceğimizi düşünüyorum” ifadelerinde bulundu. 
 
Konuşmaların ardından okul öğrenci korosu, okul müzik öğretmenlerinden Meral Ceyhan şefliğinde Türk filmlerine konu olan 13 Türk Sanat Müziği eserini koro halinde seslendirdi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ