'Salgına karşı sosyal mücadele de gündeme alınmalı'

Disk Kayseri Bölge Temsilcisi Cumali Sağlam, kovid-19 salgınıyla, tıbbi açıdan olduğu kadar sosyal açıdan da mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

'Salgına karşı sosyal mücadele de gündeme alınmalı'

Yazılı açıklamasında, kovid-19 ile mücadelenin halk sağlığı mücadelesi olduğunu belirten Başkan Sağlam, “Öncelik halkın sağlığının korunmasıdır. Ve en baştan hatırlatmamız gerekirse milyonlarca işçi ve ailesi de halkın büyük kısmını oluşturmaktadır. Ancak başından beri vurguladığımız gibi salgınla mücadele tıbbi olduğu kadar sosyal bir mücadeleyi de gerektiriyor” dedi.

Salgının dünyada ve Türkiye’de çok sayıda insanın işsiz kalmasına neden olduğunu hatırlatan Sağlam, şu konularda önlem alınması gerektiğini ifade etti:

“İşten çıkarmalar yasaklanmalı. Zorunlu mal ve hizmet üretimi dışında ücretli izin uygulanmalı. Tüm çalışanların gelirleri güvence altına alınmalı. İşsizlik sigortası ödeneğinden yararlanma koşulları kolaylaştırılmalı. Fatura ve kredi borçları ertelenmeli. En düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyine yükseltilmeli.”

Sağlam, “Kovid-19 'a karşı toplumsal dayanışmaya, güçlü sosyal politikalara ve sosyal devlete ve bilimin yol göstericiliğinde ortak akla ihtiyacımız var” diyerek sözlerini tamamladı.