Salgın konulu 5 film, 3 kitap

Koronavirüs salgını dolayısıyla evde kalmayı tercih ettiğimiz günlerde yapılacak en güzel aktivitelerden biri elbette, film izleyip kitap okumak. Sizin için salgın konulu 5 film ve 3 kitap derledik…

Salgın konulu 5 film, 3 kitap

Yedinci Mühür (1957)
Filmin yönetmeni Ingmar Bergman. Bergman'ın kendi tiyatro oyunundan yola çıkarak yazdığı senaryo, Ortaçağ'da veba salgını sırasında geçen bir yolculuğun hikâyesini anlatıyor.

Cassandra Geçidi (1976)

Filmin yönetmeni George Pan Cosmatos. Gerçekleştirdikleri eylem sırasında çok tehlikeli bir virüsle enfekte olan 3 teröristten birinin hayatta kalıp, Cenova’dan Stockholm’e giden trene binmesini konu alır. Hava yoluyla bulaşan ölümcül virüsün trendeki tüm yolcuları bulaşması ihtimalini göz önüne alan yetkililer, trenin güzergâhını değiştirirler.

Tehdit (1995)

Filmin yönetmeni Wolfgang Petersen. Bir bulaşıcı hastalıklar uzmanının, Zaire’de ortaya çıkan ve Amerika’ya yayılabilecek bir  virüsü kontrol altına alma hikayesi.

Körlük (2008)

Filmin yönetmeni Fernando Meirelles. Hikayesi, Nobel ödüllü Portekizli yazar Jose Saramago'nun aynı adlı romanından uyarlanan filmde körlüğün salgın bir hastalık gibi kişiden kişiye bulaşması anlatılıyor.

Salgın (2011)

Filmin yönetmeni Steven Soderbergh. Filmde olası bir grip salgını gerçekçi bir yaklaşımla; bulaşıcı ve ölümcül virütik hastalığın kısa sürede nasıl bir küresel kâbusa dönüşebileceğini anlatılıyor.

Veba Yılı Günlüğü  – Yazar: Daniel Defoe

Kitap, 1665’de Londra’da yaşanmış olan veba salgınının anlatıldığı en etkileyici edebi eserlerden biridir.

Dünyamızı Değiştiren On İki Hastalık – Yazar: Irwin W. Sherman

Kitapta, Amerikan Mikrobiyoloji Derneği (ASM)’nin araştırmalarına dayanacak biçimde, insanlık tarihini derinden etkilemiş ve halen etkilemekte olan bir düzine hastalık anlatılır.

Salgın ve Madalyonun Ters Tarafı – Yazar: Reşat Nuri Güntekin

Türk edebiyatının en bilinen klasiklerinden ‘Çalıkuşu’nun yazarı Güntekin, bu kitabında Cumhuriyet Anadolu’nun bir ilçesinde baş gösteren salgın bir hastalık ve devamında gelişen olayları romanlaştırmıştır.