Sakatlanan turistlerden Türkiye'nin sağlık hizmetlerine tam not

Kış turizmi için Kayseri'yi ve Erciyes'i tercih eden yabancı turistler, eğlenceli bir tatil geçirirken zaman zaman da talihsiz kazalar yaşayarak hastanelik oluyor.

Sakatlanan turistlerden Türkiye'nin sağlık hizmetlerine tam not

System Hospital Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Emre Yurdakul, “Erciyes’te kayak kazası yaşayan çoğu Ukrayna ve Rus vatandaşı turistlerimiz, bize müracaat ediyor ve kendilerini tedavi ediyoruz.  Hastalarımızın bir kısmı ayakta tedaviyle sağlığına kavuşurken bir kısmını da omuz, kalça, ön çapraz bağ, topuk gibi bölgelerden ameliyat ediyoruz. Artroskopik yani kapalı ameliyat sistemiyle gerçekleştirdiğimiz bu ameliyatlarla turistlerimiz çok kısa sürede otellerine dönüyür ve verdiğimiz egzersizleri uygulayarak iyileşme sürelerini hızlandırıyorlar.” dedi.

Tedavilerini gerçekleştirdikleri hastaları on-line olarak da takip ettiklerini dile getiren Op. Dr. Emre Yurdakul,” Hastalarımızla Türkiye’deyken otellerinde ülkelerine döndüklerinde ise evlerinde iletişime geçiyoruz, görüntülü olarak egzersizlerini takip ediyor ve gelişimlerini gözlemliyoruz, kendilerine gösterdiğimiz yakınlıktan ve sağlık sistemimizin başarısından oldukça etkilenen hastalarımız da kendi çevrelerine Kayseri’yi ve modern sağlık hizmetlerimizi anlatıyorlar, böylece Kayseri’nin ve ülkemizin tanıtımına da elimizden geldiğince katkı sağlamış oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Op. Dr. Emre Yurdakul, Turizmin komplike ve çok ayaklı bir sektör olduğunu vurgulayarak ülke ve konaklanan şehrin turizm noktasında hep birlikte hareket etmesi gerektiğinin de altını çizdi.

 

BÜLTEN