SAĞLIK TURİZMİNE BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, turizm çeşitliliğini artırarak ve en başta sağlık turizminin gelişmesini sağlayarak Kayseri ekonomisine katkı verme çalışmalarına devam ediyor. Sağlık turizminin gelişmesine yönelik Sağlık Turizmi Çalıştay ile başlayan çalışmalar bilgilendirme toplantılarıyla devam edecek. Bu kapsamda yapılan bilgilendirme toplantılarının ilkinde 'Sağlık Turizminde Devlet Destekleri' ele alındı.

SAĞLIK TURİZMİNE BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan “Sağlık Turizminde Devlet Destekleri” konulu toplantının açılışını Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Altuntuğ yaptı. Büyükşehir Belediyesi olarak sağlık turizmini ileri noktalara taşımak için harekete geçtiklerini belirten Altuntuğ, yapılacak çalışmalarla çok iyi yerlere gelinebileceğini kaydetti. Bu doğrultuda yapılan Sağlık Turizmi Çalıştayı ve bu çalıştayın sonuçları hakkında bilgiler veren Altuntuğ, birkaç hafta içinde çalıştay kitapçığını bastırarak Kayseri ve Türkiye’ye dağıtacaklarını belirtti. Sağlık Turizmi konusunda bir komite oluşturulduğunu ifade ederek komitenin çalışmalarından bahseden Serdar Altuntuğ, Sağlık Turizmi Çalıştayı ile başlayan sürecin aralıklarla yapılacak bilgilendirme toplantılarıyla devam edeceğini söyledi. Sağlık turizmi konusunda uluslararası nitelikte bir web sitesi hazırlığında olduklarını da dile getiren Altuntuğ, komite olarak Kayseri Sağlık Turizmi Master Planı’nı da yapacaklarını kaydetti. Altuntuğ, önümüzdeki yıl uluslararası bir sağlık turizmi kongresi yapacaklarını da sözlerine ekledi.
 
Toplantıya katılan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de sağlık turizmine verilen değer ölçüsünde Kayseri’nin bu alanda iyi noktalara gelebileceğini söyledi. Bu tür toplantıları çok önemsediğini belirterek düzenleyenlere teşekkür eden İsmail Tamer, sağlık turizminde ülkemizdeki gelişmenin uzun yıllara dayanmadığını söyledi ve sağlıkta dönüşümle birlikte modern hastanelerin yapılmasıyla sağlık turizminin gündeme geldiğini kaydetti.
 
Toplantıda Ticaret Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurt Dışı Yatırımlar ve Hizmetler Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Sümeyra Atılgan da sağlık turizminde devlet destekleri hakkında bilgiler verdi. Türkiye’deki hastane kalitesinin çevre ülkelerle kıyaslanamayacak kadar iyi olduğunu ifade eden Atılgan, devletin bu alanda önemli destekleri bulunduğunu söyledi. Bu alandaki firmalara ihtiyaçları olan desteği verdiklerini ifade eden Sümeyra Atılgan, “Sağlık turizmine yeni başlayan firmalarımıza öncelikle ihracata hazırlık desteği ile başlıyoruz. İhracata başladıktan sonra o pazarda tutunulmasına yönelik destekle devam ediyoruz ve yüksek katma değere hitap eden, yurt dışında markalaşabilecek firmalara Turquality desteği veriyoruz. Tüm bunlar için öncelikle yapılması gereken sağlık turizmi yetki belgesinin alınması” dedi.
 
BÜYÜKŞEHİR’DEN SEMİNER
 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, personelin her alanda daha donanımlı olması için farklı konulardaki eğitim seminerlerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından bu kez “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” ile ilgili bir seminer gerçekleştirildi. 
 
Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından düzenlen eğitim semineri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapıldı. Seminere, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ahmet Darendelioğlu ve Serdar Öztürk, daire başkanları, birim müdürleri ve ilgili personelin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketler ile ilçe belediyelerinin ilgili çalışanları katıldı.
 
Seminerde siber güvenliği tehdit eden faktörler ve bu tehditlere karşı alınması gereken önlemlerle ilgili geniş çaplı bilgiler verildi ve katılımcıların konuyla ilgili soruları cevaplandırıldı. Seminere konuşmacı olarak, Siber Güvenlik Veri Koruma ve Teknoloji Birim Müdürü Erdem Gönenç, Kurumsal Eğitimci Erdi Uysal ve Bilişim Avukatı Batuhan Öneş katıldı.
 
BÜYÜKŞEHİR’DEN İHALE
 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi tarafından yapılan Fuar ve Kongre Merkezi’ne desteklerini sürdürüyor. Fuar ve Kongre Merkezi’nin çevre düzenlemesini Büyükşehir Belediyesi yapacak.
 
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Fuar ve Kongre Merkezi’nin çevre düzenlemesi işi için ihale yapıldı. Yaklaşık maliyeti 802 bin TL olan ihaleye dört firma katıldı.
 
İhaleye katılan firmalar ve teklifleri şöyle oldu:
 
Özer Yapı-ABC Yapı İş Ortaklığı: 582 bin 911 TL
 
Hayriye Löksofu: 649 bin 083 TL
 
Gökışığı İnşaat: 672 bin 400 TL
 
Alp İnşaat: 693 bin 184 TL
 
İhale tekliflerin incelenmesinin ardından sonuçlanacak. BÜLTEN