Saat:19.00'dan sonra yabancı uyruklu sığınmacılar maskesiz ev toplantıları yapıyor

(Özel) Haber-Foto: Şeref KAHRAMAN – KAYSERİ'de korona virüs ile mücadele kapsamında en riskli bölgelerden olan Kocasinan ilçesi Sahabiye Mahallesi'nde 11 Mart'tan bu yana 560 ev karantinaya alındı. Mahalle muhtarı Alim Gerçel, 'Alınan tedbirler faydalı oldu ama vatandaşlar halen direniyor. Sahabiye Mahallesi'nde saat:19.00'dan sonra yabancı uyruklu sığınmacılar, mülteciler maskesiz ev toplantıları, ziyaretlerine devam ediyorlar' dedi.

Saat:19.00'dan sonra yabancı uyruklu sığınmacılar maskesiz ev toplantıları yapıyor

İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 18 Eylül’de 15 gün süre ile çay ocakları ve 1 ay süre ile çocuk parklarının kapatıldığı 30-35 bin nüfuslu Sahabiye Mahallesi’nde, korona virüs başlangıcından bu yana mahallede 560 ev karantinaya alındı.

ÇOCUK PARKLARI KAPATILDI AMA…

Konu ile ilgili DHA’ya açıklama yapan Sahabiye Mahalle Muhtarı Alim Gerçel, “Mahallemiz 30-35 bin nüfusludur. 10-15 bin civarında mülteci ve sığınmacı vardır. 11 Mart’tan bu yana 560 ev karantinaya alındı. Son olarak mahalle sınırları içerisinde 10 kişi vefat etmiştir. Aşağı yukarı 20-24 kişi sayısında virüsten yoğun bakımda yatan hastamız var. Mümkün olduğunca korona ile mücadele devam ediyor. Ancak bazı vatandaşlar halen maske, mesafe ve temizliğe uymuyorlar. Bundan dolayı Kayseri, Türkiye’de üçüncü sıraya geçmiştir. Bizim gayretlerimizle çocuk parklarını 1 ay süreyle kapattırdık. Çocuklar korona virüsü taşıyan en büyük etken oluyor, buna rağmen bazı çocuklar parklarda oynuyor” diye konuştu.

“BAZI LOKANTALAR KAHVEHANE VE ÇAY OCAĞI GÖREVİNİ YAPIYORLAR”

Muhtar Gerçel, Kocasinan Hıfzısıhha Kurulu’nun mahallede 50’ye yakın çay ocaklarını kapattığını hatırlatarak, “Buna rağmen bazı lokantalar kahvehane ve çay ocağı görevini yapıyorlar, bunları da güvenlik kolluklarımız sık sık kontrol etmektedir. İnşallah hep birlikte el ele bu virüs hastalığının üstesinden geleceğiz” dedi.

Ayrıca alınan tedbirlerin faydalı olduğunun altını çizen Gerçel, “Tedbirler faydalı oldu ama mahalledeki bazı vatandaşlar halen direniyor. Sahabiye Mahallesi’nde saat:19.00’dan sonra yabancı uyruklu sığınmacılar, mülteciler maskesiz ev toplantıları, ziyaretlerine devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.