Saadet Partisi esnaf ve tüccara seslendi

Saadet Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş yaptığı basın açıklamasında,' Esnaflarımıza ve tüccarlarımıza sesleniyoruz. Bu zor zamanlarınızda sizi düşünmeyenleri ilk seçimde değiştirin.' dedi.

Saadet Partisi esnaf ve tüccara seslendi

Yazılı bir açıklama yapan Saadet Partisi Melikgazi ilçe başkanı Sinan Aktaş,

"Bize gelen bilgilere göre Almanya Türkiyeye gelecek olan gurbetçilerimize 'Türkiye 'ye giderseniz ve orada corona olursanız. Tedavi masraflarınızı biz karşılayamayız. Masraflar tamamen size ait olur. ' diyormuş. Başka neler söylüyorlar bilmiyoruz. Bu sadece bize ulaşan küçük bir bilgi.

Şimdi böyle bir durumda bu sene gurbetçilerimizin Kayseriye gelişleri oldukça zayıf olacak gibi görünüyor. Hal böyle olunca dört gözle gurbetçilerimizi bekleyen esnaflarımızın hali nice olur hiç düşünemiyoruz bile. Pandemi sürecinde son 3 ayda satış yapamayan ve ciddi sıkıntılar yaşayan esnafımız yaz döneminde bunu telafi edemeyecek olursa sıkıntıları ve problemleri kat be kat aratarak büyüyecektir.

Her ne kadar geçte olsa dışişleri bakanı Sn. Çavuşoğlu ve Turizm bakanı Sn. Ersoy geçtiğimiz günlerde Almanyaya gittiler ve Almanyanın tavrını değiştirmesi Alman turistlerin Türkiyeye gelmesi için bir takım görüşmeler yaptılar.

Peki şehrimizin seçilmişleri Milletvekilleri ve Belediye başkanları ne yapıyor? Neden gurbetçilerimizin şehrimize gelmelerini sağlayacak çalışmalar yapmıyorlar? Öyle anlaşılıyor ki esnaflarımızın durumu yaşamakta oldukları ve yaşayacakları sıkıntı onları çok ilgilendirmiyor .

Başta Sn. Özhaseki olmak üzeri tüm Milletvekillerimiz! Ayrıca yine Başta büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere Melikgazi,Kocasinan,Talas ve diğer belediye başkanlarımız, Ticaret odası ve esnaf odası başkanlarımız lütfen hareket geçiniz. Avrupa ülkelerini gecikmişte olsak tek tek ziyaret ediniz. Oralarda ilgili yöneticilerle görüşünüz. Hatta gurbetçi kardeşlerimizle bir araya geliniz,onlara Kayserimizin durumunu anlatınız. Virüs ile ilgili korkulacak bir durum olmadığını, herhangi bir şekilde rahatsızlanmaları durumunda tedavi süreci ile ilgili hiçbir sıkıntı yaşamayacaklarını onlara anlatınız. Gurbetçilerimizin şehrimize gelmesini sağlamak için lütfen gayret ediniz, bir şeyler yapınız. Değilse emin olun esnaflarımızın durumu hiç de iyi görünmüyor." dedi