'RİSK DEVAM EDİYOR'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, aralarında Kayseri'nin de bulunduğu 10 ilin sağlık müdürüyle yaptığı toplantıyla ilgili açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, 'Risk devam ediyor ama Henüz B ve C planlarına geçecek durumda değiliz.' dedi.

'RİSK DEVAM EDİYOR'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 ilin sağlık müdürüyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede bulunulan noktayı ve sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarını görüşmek üzere online toplantı yaptı. Kayseri de o iller arasında yer aldı.

Toplantıyla ilgili açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, "Bakanlığımızla ilimizdeki mevcut durumu paylaştık. Alınabilecek önlemler ve sağlık sistemimizin pozisyonu hakkında görüştük. Henüz B ve C planlarına geçecek durumda değiliz." dedi.

Kentte riskin devam ettiğini vurgulayan Benli, "Yükselişin geçen haftalara göre durduğunu söyleyebiliriz ama risk devam ediyor. Sadece yükseliş ilerlemediği için kritik eşiği geçmedik. Bu nedenle B ve C planlarına geçecek durumda değiliz." diye konuştu.

Filyasyondaki sıkıntının halen sürdüğünü kaydeden Benli, "Vatandaş halen daha temaslı kişilerin adını vermiyor. Filyasyonda henüz istediğimiz düzeye ulaşamadık." ifadelerini kullandı.

Özel Haber - Selma Kara