RİSK ÇOK, TAKAN YOK!

Haber-Foto: Ekrem NAZLI - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz gün Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamasında, Kayseri'nin de yüksek riskli illerden biri olduğunu ifade etmişti. Kayseri'nin riskli illerden biri olmasına rağmen şehrimizde çok sayıda vatandaş halen maske takmamakta ve yanlış kullanmakta ısrar ediyor!

RİSK ÇOK, TAKAN YOK!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında bir dizi açıklama yapmış ve salgında gelinen son durum hakkında bilgilendirmeler yapmıştı. Salgının birinci dalgasının ikinci pik evresinin yaşandığını da söyleyen Bakan Koca, yüksek riskli illeri de açıklamıştı. Bu kapsamda Bakan Koca’nın yüksek riskli iller arasında Kayseri’yi de sayması, dikkatlerden kaçmadı. Yüksek riskli iller arasına Kayseri’nin de girmesiyle beraber akıllara her gün hatırlatılan maske, mesafe ve hijyen tedbirleri geldi. Şehrimizde de bu tedbirlerin sıklıkla hatırlatılmasına ve yüksek riskli illerden birisi olmamıza rağmen, çoğu vatandaşın maske takmaması veya yanlış kullanması objektiflerimize takıldı.

Öte yandan, Kayseri’de emniyet güçleri ve sağlık ekipleri en işlek olan bölgelerde kontrollerde bulunarak vatandaşları maske konusunda uyarmaya devam ediyor. Uyarılara aldırış etmeyen ve kurallara uymayan bazı vatandaşlara da cezai işlem uygulanıyor.