Ramazan'ın sosyal medya hali: 'Ramazan köşeleri'

Çocuklarına ramazanı anlatmak ve sevdirmek isteyen yurdun dört bir yanındaki anneler, evlerinde ramazan köşeleri oluşturdu. Anneler, söz konusu ramazan köşelerinde, çocuklara yönelik ramazan temalı etkinlikler düzenliyor.

Ramazan'ın sosyal medya hali: 'Ramazan köşeleri'

Rahmet ve bereket ayı ramazanın coşkusunu çocuklarıyla süsledikleri evlerine taşıyan anneler, sosyal medyada oluşturdukları 'ramazan köşeleri' ile çok sayıda kişiye ulaşıyor. Anneler, bu köşeleri ve çocuklarıyla yaptıkları Kuran-'ı Kerim okuma, seccade ve tespih yapımı, Hacivat-Karagöz oyunu gibi çeşitli etkinlikleri de sosyal medyadan paylaşarak çok sayıda kişiyle etkileşim sağlıyor.

EVLER MESCİDE DÖNÜŞTÜ

Tekirdağ'da Kur'an Kursu'nda 4-6 yaş öğreticiliği yapan ve sosyal medyadan çocuklara etkinlikler eşliğinde dini bilgiler veren Şeyda Apaydın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2 yıldır ramazanda teravihlerden ve mukabelelerden uzak kalındığını anımsattı. Bu atmosferi olumlu bir hale çevirmek istediğini belirten Apaydın, "Evlerimizi mescide, ibadethaneye dönüştürelim, çocuklarımızın ruhuna uygun etkinliklerle de ramazanı güzelleştirelim istedik." dedi.

ÇOCUKLARA ETKİNLİK TAKVİMİ

Apaydın, öncelikle evini süslemekle işe başladığını anlatarak, şunları kaydetti: "Evler süslenince çocukların ilgisini çekiyor. Oğlum 4 yaşında, her sabah 'ramazan geldi mi?' diye soruyor. Muhtemelen ramazanı bir kişi gibi düşünüyor ama önemli olan aklında kalması. Etkinlik takvimi oluşturduk, her ailenin evinde kolayca uygulayabileceği, seccade, tespih yapımı gibi etkinlikler yapıyoruz. Çocukları eğlendirecek Hacivat-Karagöz gibi etkinlikler de yapıyoruz. Beraber güzel, coşkulu bir ramazan geçiriyoruz. Sosyal medyada etkileşim halindeyiz. Aileler birbirinden örnek alıyor. Pandeminin verdiği sıkıntıyı hafifletecek bir yöntem bulmuş olduk."

"RAMAZANA SARILMAK İSTİYORUM"

Amasya'da yaşayan çocuk gelişimi bölümü mezunu iki çocuk annesi Kübra Ocak da sosyal medyada çocuklarıyla deney, etkinlik ve kitap paylaşımları yaptığını dile getirdi. Evlerinde güzel bir köşe hazırladıklarını aktaran Ocak, "Beraber teravih kılabileceğimiz, hoş sohbet edebileceğimiz, Hacivat-Karagöz oynatabileceğimiz, Kur'an-ı Kerim okuyabileceğimiz keyifli bir alan oluşturduk." diye konuştu.

Annesiyle kese kağıdından yıldızlar, legodan cami yapan 10 yaşındaki Zübeyir Ocak da ramazanı çok özlediğini vurgulayarak, "Akrabanızdan, ailenizin parçasından bir iki yıl ayrı kalınca hasret gidermek, sarılmak istersiniz. Ben de ramazana sarılmak, hasret gidermek istiyorum. İçim kıpır kıpır böyle sanki içimde bir araba motoru var, durmadan çalışıyor." ifadelerini kullandı.

AA