RAMAZAN VURGUNU

Ramazan fırsatçıları yine iş başında. İğneden ipliğe yapılan zamlar vatandaşın tepkisini çekiyor. Özellikle büyük market zincirlerindeki etiketlerin 'anlık' değiştiği belirtiliyor.

RAMAZAN VURGUNU

FIRSATÇILAR RAMAZAN'DA BİLE DURMADI

Ramazan öncesinde mutfaklar yangın yerine döndü. Fırsatçılar, Ramazan boyunca, nasılsa gıda alışverişi yapılacak diye zam üstüne zam koymaktan geri durmadı. Hem fırsatçılar hem de pandeminin etkisiyle ekonomik bakımdan zor günler geçiren vatandaş, özellikle temel gıda ürünlerine gelen zamlardan dolayı canından bezdi.

PİDE FİYATI BİLE YÜZDE 20 ARTTI

Vatandaşın mutfak masrafı Ramazan öncesindeki fahiş artışlarla birlikte en az yüzde 20 oranında arttı. Örneğin, geçen yıl 2,5 TL olan Ramazan pidesinin fiyatı bu yıl 3 TL olarak belirlendi.

MUTFAKLAR RAMAZAN'A EN AZ YÜZDE 10 ZAMLA GİRİYOR

Ramazan'da gıdalara gelen zamlar bununla kalmadı. Ayçiçek yağının 5 litresi, 2 ay içerisinde yüzde 10 artarak 75 TL'ye kadar ulaştı. Dünyanın önemli çay üreticilerinden olmasına rağmen, çay fiyatları ise şaşırttı. Şubat ayı ortalarında birinci sınıf çay 32,5 TL'ye satılırken, 2 ay sonra ikinci sınıf çayın kilosu 37,95 TL'den satılmaya başlandı. Un, kırmızı et ve paketli piliçte ortalama yüzde 10 civarında artış kaydedilirken, bakliyat ürünlerinde ise çok fazla artış görülmedi.

SEBZE MEYVE FİYATLARI PAZARDA BİLE EL YAKIYOR

Sebze-meyve fiyatları ise pazarda bile el yakıyor. Mevsimi geçen bazı kış meyvelerinin dışında semt pazarlarında tüm kalemlerde fiyatlar her hafta artıyor. Vatandaş, bir sonraki hafta gittiği pazar alışverişinde, bir önceki haftanın fiyatlarını bulamıyor. Ramazan öncesinde, bu denli fiyat artışı ise, Ramazan fırsatçılığının ayyuka çıktığını gösteriyor. Vatandaş, fahiş fiyat artışıyla ilgili olarak, ilgili kurumların denetim yapmasını istiyor.

Haber Merkezi