Protokole 'sosyal mesafe' ayarı

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri milletvekili Mehmet Özhaseki, Sahabiye mahallesindeki Camii açılışında protokole sosyal mesafe ayarı verdiler.

Protokole 'sosyal mesafe' ayarı

Cuma namazı sonrası resmi açılışı yapılan Camii’nin açılış töreninde Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri milletvekili Mehmet Özhaseki, protokolün sandalyelerinin arasında 1’er metre mesafe olmasını isteyerek, protokole sosyal mesafe ayarı verdiler.


“LÜTFEN GELİN HEP BERABER BİRAZ DAHA GAYRET GÖSTERELİM”
Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Kayseri’de son zamanlarda pandemi süreci ile ilgili bütün kurumların, vatandaşların, sivil toplum örgütlerinin büyük bir çaba ve gayret içerisinde olduklarını vurgulayarak, “Bu noktada hepimize düşen görevler var. Sayın Cumhurbaşkanımızın ısrarla ifade ettikleri maske, mesafe ve temizlik konusuna riayet etmemiz çok büyük önem arz ediyor. Muhtarlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin, bütün vatandaşlarımızın, esnaflarımızın, özellikle basınımızın bu konuda yapacağı çalışmalar, bu süreci kısa sürede ve en az hasarla atlatmamız için büyük önem arz ediyor. Özellikle hepinizden şunu istirham ediyorum. Lütfen gelin hep beraber biraz daha gayret gösterelim. Biraz daha çaba gösterelim. Şu pandemi sürecinde bu kurallara riayet edelim” diye konuştu.


“DÜĞÜNLERİMİZ ÇOK CİDDİ RİSK TEŞKİL EDİYOR”
Organize Sanayi Bölgesi’nde 3-4 hafta öncesine kadar bir takım sıkıntılar ortaya çıktığını ifade eden Vali Günaydın, “Çok kısa sürede ve örnek olacak şekilde bütün işadamlarımızla, oda başkanlarımızla bu sorunu kısa sürede minimize ettik. Başka bir tehlikemiz var, başka bir risk alanımız var, maalesef düğünlerimiz çok ciddi risk teşkil ediyor. Düğünlerde lütfen oraya konulan tedbirlere uyalım, sosyal mesafeye koruyalım, maskemizi takalım ve düğünlerimizi de kısa sürede sonlandıralım. Vakaların kaynağına baktığımız zaman aile içi hareketliliğinde vaka sayılarında bir miktar artış olduğunu görüyoruz. Elbette büyüklerimizi ziyaret edeceğiz ama bu ziyaretleri zaruri ise yapalım ve kısa tutalım. Toplum sağlığı için hepimizin gayret göstermesi lazım” ifadelerini kullandı.