Prosinecki: 'Ligde kalacağımıza inanıyorum'

Kayserispor Teknik Direktörü Prosinecki: 'Önümüzde 11 maç daha var, bu maçlardan çok iyi sonuçlar alacağımıza ve ligde kalacağımıza inanıyoruz.'

Prosinecki: 'Ligde kalacağımıza inanıyorum'

Süper Lig’in 23’üncü haftasında oynanan ve 2-2 berabere biten Hes Kablo Kayserispor - İttifak Holding Konyaspor maçının ardından açıklama yapan Kayserispor Teknik Direktörü Prosinecki, ligde geri kalan 11 maçta daha iyi sonuçlar alacaklarına inandıklarını söyledi.

Prosinecki, maç çıkışında düzenlenen basın toplantısında şu açıklamalara yer verdi:

“GÖZTEPE MAÇINA ODAKLANMAK ZORUNDAYIZ”

Zorlu bir maç olacağının farkındaydık. Konyaspor iyi ve bulunduğu yeri haketmeyen bir takım. Ligde kalmayı hedefliyorlar ve dolayısıyla onların direncinin olacağının farkındaydık. 2-0 geriye düştükten sonra karakter gösterdik ve maçı 2-2’ye getirdik. Bu açıdan futbolcularımı kutluyorum. Şimdi gerçekten önemli olan Göztepe maçına odaklanmak zorundayız. 2-0 giden bir maçı 2-2’ye getirdiğimiz için, bir anlamda kazanmamız gereken maç bizim için teselli oldu.

“İŞİM HAKEMLERLE DEĞİL FUTBOLCULARIMLA”

Hakemle ilgili konuşmuyorum. Çünkü herkes bunu yapıyor. Ben futbolcularıma kızıyorum çünkü bizim işimiz futbol oynamak. Hakeme sürekli itiraz etmek, sürekli verilen kararlara enerjimizi harcamak yanlış. O yüzden hakemlerle ilgili konuşmuyorum. Benim işim sahadaki futbol; Kayserispor. Bugün de çok daha konsantre olmuş, savaşan bir Kayserispor vardı. 11 maç daha var, bu maçlardan çok iyi sonuçlar alacağımızı ve ligde kalacağımızı biliyoruz.

“KAYSERİSPOR ÇABALIYOR AMA ŞANS DA GEREKİYOR”

Puan kaybettiğimi savunmuyorum ama devre arasında gelen oyuncularla birlikte herkes sahada farklı bir Kayserispor görüyor. Kolay değil, herkes savaşıyor ve ligden düşmeme mücadelesi veren takımlar. O yüzden böyle bir devre arasından sonra bu kadar yeni bir yapılanmayla her maçtan yüksek puan almak çok zor. Ama biz çok değiştirdik oyun anlayışını, Kayserispor çabalıyor, savaşıyor, fırsatlar yaratıyor, bugün de olduğu gibi. Ama şans da gerekiyor. Bazen her istediğimiz olmayabiliyor.

“KONYASPOR ŞU ANDA İSTEDİĞİMİZ GİBİ”

Öte yandan, Konyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz ise, “Uzun bir süre sonra 2-0 önde giden zamana kadar her şey istediğimiz gibiydi. Hızlı hücuma çıkıyorduk. Etkili de olduk. Ama tabi bazen istemediğiniz golleri yiyebiliyorsunuz ama ona rağmen ilk yarıda istediklerimizi yaptık. İkinci yarıda biraz baskı altına girdik ama ona rağmen pozisyon bulduk. Özellikle oyun kopma noktasına geldiğinde, golü yemeden önceki pozisyonda golü bulmuş olsaydık her şey bitmiş olacaktı; golü yemeyecektik. Futbolda bazen bunlar oluyor ama oyuncularımın özellikle ben geldikten sonraki süreçteki duygusal durumları, reaksiyonları istediğimiz gibi değildi, şu anda istediğimiz gibi. Dolayısıyla bu bizi sevindiriyor açıkçası. Artık bundan sonraki maçta daha farklı olacak. Altını çizmek istiyorum; Konyaspor taraftarımıza da bizi desteklemek için buraya kadar geldikleri için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Haber Merkezi