Pop şarkıları cipse kaliteli şarkılar ise Kayseri mantısına benziyor!

Kayserili sanatçı Mehmet Doğan Güneş, yeni nesil müzikleri ve şarkıcıları eleştirdi. Güneş, 'Günümüz pop müzikleri cipse, altyapısı sağlam eserler ise Kayseri mantısına benziyor' dedi.

Pop şarkıları cipse kaliteli şarkılar ise Kayseri mantısına benziyor!

Sanatçı Mehmet Doğan Güneş, son albümü Hüzünlü Türküleri dinleyiciler ile buluşturdu. 1989 yılından itibaren yazdığı şiir ve besteler Yavuz Bingöl, Nurettin Rençber, Erdal Güney gibi ünlü sanatçılar tarafından seslendirilen Mehmet Doğan Güneş’in “Bir kara sevda geldi başıma” isimli eseri ise müzik sevenlerin gönülleri fethetti. Milli Eğitim’de öğretmen olarak görev yapan, aynı zamanda doktora öğrencisi de olan Güneş, geçtiğimiz yıl Kan Müzikten çıkan tek şarkılı Kahve Bahane single ile tüm müzik platformlarında adından söz ettiriyor.
Erken yaşta müzikle tanışan ve bağlama, gitar, cümbüş gibi enstrümanları kendi kendine öğrenen Güneş, “Müziğin olduğu her yerde kendisinin de olacağını söyledi.”
Sanat sanatçı ayrımının ülkemizde yapılamadığını savunan Güneş, “PR çalışmalarıyla hiç sanatsal kalitesi olmayan eğlence amaçlı olan şarkıların çok ilgi gördüğünü görüyoruz. Buna karşı değilim aslında ama iyi ayırt etmek lazım. Yani eğlence müziğiyle sanatsal içerikli müziği, doğru müziği ayırt etmek lazım. Eğlence müziği de gerekli. Eğlence müziğini ben biraz cipse benzetiyorum. Yani alıyorsunuz eğlenceli. Yanına bir içecek bir şey alıyorsunuz. Onu tüketiyorsunuz. Bitiyor. Ancak alt yapısı sağlam müzikler daha çok sevdiğiniz bir yemek gibi Kayseri mantısı gibi mesela. Arada bir yemek istersiniz bunu sürekli. Onun içinizdeki damak tadı hiç yok olmaz. Arada bir onu yemek istersiniz, özlersiniz” ifadelerinde bulundu.
Öte yandan “Beyaz Barış Günlükleri” kitabının da yazarı olan Güneş, müzikoloji ve folklor alanında doktora çalışmasını yürütüyor.
>>Dilek Bayram