Pastırmacı Serkan: 'Kimse kendini kandırmasın'

Haber-Foto: Şeref KAHRAMAN, Ekrem NAZLI - Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış'ın korona virüsün pastırma ve sucuk satışlarını etkilemediğini ifade etmesi pastırma satışı yapan esnafı kızdırdı. Esnaf Özkara, 'Geçen sene on kilo pastırma sattığımız adam yarım kilo almadı. Bir geçen seneki işimize bakalım, bir de bu seneki işimize bakalım. Kimse kendini kandırmasın' dedi.

Pastırmacı Serkan: 'Kimse kendini kandırmasın'

Kayseri Ticaret Borsası’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen pastırma ve sucuk satışlarında artış yaşandığı, KTB kayıtlarına göre yılın ilk 8 ayında 286 ton pastırma, 2 bin 260 ton sucuk işlem gördüğü ifade edildi.

Bu açıklamalarının ardından Kayseri Anadolu Haber Gazetesi pastırma satışı yapan esnafa mikrofon uzattı. 15 yıldır pastırma sucuk sektörü ile uğraşan esnaf Serkan Özkara, “Pandemi döneminde illa ki etkilendik. İnsanlarda şöyle algı oluştu. Gıda sektörü canlı gibi görüldü ama insanlar pandemi döneminde işsiz kaldılar, pastırma sucuk evlerimizde olmazsa olmazımız değil, o nedenle biz tamamen etkilendik. Bu işlerin imalatını yapanlar satışlarda patlama oldu diyorlar da sokağa çıkma yasağı vardı. Bu iş nasıl iyi olabilir ki? Bizim satışlarımız yüzde 100’den yüzde 25’lere kadar düştü” diye konuştu.

Özkara, gurbetçi mevsiminde de geçen seneki işin onda biri olmadığını belirterek, “Gurbetçilerimiz bile bu sene gelmedi, On kilo sattığımız adam yarım kilo almadı. Bir geçen seneki işimize bakalım, bir de bu seneki işimize bakalım. Kimse kendini kandırmasın. Geçen sene ile fiyatlarımız aynı, ete zam geldiyse üreticiler pastırmaya yansıtmadılar. En iyi pastırmayı 150 TL’ye alınabiliyor, sırt pastırmanın kilosunu 150 TL’den satıyoruz. İyi bir sucuk da 50 TL’nin üzeri olacak” ifadelerini kullandı.