'Pandemi yönetimi başarısızdı'

7-13 Nisan tarihleri arasında kutlanan Sağlık Haftası ile ilgili yazılı açıklama yapan CHP İl Başkanı Ümit Özer, pandemi sürecinin her alanda sancılı ve başarısız yönetildiğini savundu.

'Pandemi yönetimi başarısızdı'

Sürecin başından bu yana şeffaf olmayan bir sağlık yönetimi anlayışının sergilendiğini belirten Özer, Kovid-19 aşısının da yeterli oranda temin edilmediğini ifade etti. Özer, Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü gibi kendi aşı üretimini yapacak kurumların kapatılması ve yerine yeni bir kurumun açılmamış olması salgın döneminde hepimize olumsuz yansıyan olaylardır." dedi.

"KONGRE'DEKİ KALABALIK KABUL EDİLEMEZ"

Ayrıca, özellikle esnafın ekonomik bakımdan zor bir süreçten geçmesine rağmen, AK Parti 7'nci Olağan Kongresi'ndeki kalabalığın kabul edilemez olduğunu vurgulayan Özer, "AKP’lilerin otobüslerle farklı illerden üyelerini taşıyarak, maske ve sosyal mesafe kurallarına uymadan düzenledikleri kongrelere gözlerini ve kulaklarını kapatanların, geçim derdinde olan esnafımız, vatandaşımız söz konusu olunca idari yaptırım adı altında ceza kesmesi, zor geçen pandemi sürecinde insanlarımızı psikolojik olarak da yıprattı. Devlet tarafından, salgının arttığı dönemde ekonomik olarak tam kapanma imkânı sunulamaması, AKP’li yöneticiler tarafından salgının artmasına esnafın neden gösterilmesi gibi akla ve vicdana sığmayan açıklamaların yapılması bıçağın kemiğe dayanmasına neden oldu. Milletçe yaşadığımız bu kötü günlerin bir an önce bitmesini beklerken bütün bu kötü yönetiminde hesap vereceği günleri sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu yüzden sağlık haftasının başta milletimiz olmak üzere tüm insanlığın sağlıkla ve huzurla geçireceği günlerin başlangıcı olmasını dilerim." ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi