Pandemi gölgesinde 23 Nisan kutlamaları

Tüm Türkiye'de olduğu gibi, Kayseri'de de 23 Nisan kutlamaları pandemi gölgesinde kaldı.

Pandemi gölgesinde 23 Nisan kutlamaları

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uygun düzenlenen tören, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Öğrenciler ve öğretmenlerin de yer aldığı törende saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okundu.

BURUK KUTLANDI 

Milli Eğitim Müdürü Çandıroğlu, programın ardından yaptığı açıklamada Kovid-19 nedeniyle etkinliğin buruk geçtiğini söyledi. Çandıroğlu, “Bu kutlamaları öğrencilerimiz ile canlı canlı, neşe ile kutlamaya alıştık ama maalesef bu salgın nedeniyle bizi bu tür etkinliklerde çocuklarımızla uzaktan etkinlik yapmaya mecbur kıldı. Öncelikle bunun bir burukluğu içindeyiz. İnşallah ümit ederiz ki bu salgın dönemi biter. Eğitim ve öğretime kaldığımız yerden canlı bir şekilde devam etmek istiyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklarımız ile birlikte cıvıl cıvıl kutlamayı inşallah Allah nasip eder” ifadesinde bulundu.
Çandıroğlu, “236 Nisan denince akla ulusal egemenlik geliyor. 23 Nisan Himmetdede’nin Düver köyünden çıkarak eğitimini tamamlayabilme gücünün kuvvetinin devlet tarafından öğrencilere tanınması demektir. 23 Nisan ABD’de yüksek lisans ve eğitimleri kazanmak demektir.” diye konuştu.

Haber Merkezi