Özvatan 'da istihdam dostu projeler göz dolduruyor

Pandemiye rağmen istihdama dönük projelere ara vermediklerini belirten Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, Belediye olarak açtıkları Yufka Üretim Tesisleri 'nde siparişe yetişemediklerini söyledi.

Özvatan 'da istihdam dostu projeler göz dolduruyor

Belediye çalışmalarında ilçeye istihdam sağlayacak projelere öncelik verdiklerinin altını çizen  Başkan Halit Demir, kendi gelir modellerini sağlamak için her kesimle düzenli olarak toplantılar düzenlediklerini ifade etti. Bu kapsamda açtıkları Yufka Üretim Tesisleri 'nde amaçlarına ulaştıklarını kaydeden Demir, "20 civarında kadınımıza istihdam sağladık, siparişlere yetişemiyoruz." dedi.

TESİS KAPASİTESİ GENİŞLETİLECEK

Yufka Üretim Tesislerinin kapasitesini genişleteceklerini belirten Demir, "Yufka tesisimizde ürettiklerimiz gördüğünüz gevrek denilen kışlık yufkadır. Yufkalarımızı ilimize ve ilçelerimize sipariş usulü ile ulaştırıyoruz. Yufkamız tamamen organiktir. Katkı maddesi olmayan ve odun ateşinde pişiriliyor ve oklava ile açılıyor. Tamamen organik olması nedeniyle yufkamızla övünüyoruz. Siparişlere yetişmekte zorlanıyoruz ve inşallah gelecek yaz yufka istihdam tesisimizi büyütüp daha çok insanımızın istihdamına yönelik çalışmalarımız olacak.  Günlük siparişlerimizi aslında 1 aydan sonraya sipariş günü verebiliyoruz ancak günlük üretimimize yetişemiyoruz ancak gece vardiyalarını oluşturabilirsek bunu bu şekilde kapatmaya çalışıyoruz. Günlük 1000 ile 1500 arasında üretimimiz var bunu 2 bin 500, 3 bine çıkarabilirsek o zaman ancak ihtiyaçlara cevap verebiliriz diye düşünüyoruz.” diye konuştu.

UN DEĞİRMENLERİ TEKRAR HAYATA GEÇİRİLECEK

Yufka Üretim Tesisi 'nden sonra un değirmenlerinin de hayata geçirileceğini söyleyen Demir, ihtiyaç "Özvatan’da 17 tane değirmen var ve bizde bu değirmenleri faaliyete geçirerek doğal un elde etmek istiyoruz. Un değirmenlerinin yufka üretimimize de katkı sunacağını düşünüyoruz. Bu tür yerel projelerin hem istihdam sahaları oluşturarak insanlarımıza bir ekmek kapısı olacağına hem de Özvatan’ımızın tanıtılmasına katkı sunacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.