Özhaseki sivil toplumla bayramlaştı

AK Parti yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri milletvekili Avukat Mehmet Özhaseki, Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşlarına bağlı sivil toplum temsilcileri ile bayramlaştı.

Özhaseki sivil toplumla bayramlaştı

Özel İyi Dersler Anadolu Lisesi'nin düzenlediği kahvaltılı programa Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Başkanı Ahmet Taş, üyeler, okul idarecileri ve MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Avukat Osman Yurt katıldılar.

Bayramlaşma programının açılışında konuşan Gönüllü Kuruluşlar Başkanı Ahmet Taş, ev sahipliği için İyi Dersler Lisesi yönetimine, davete icabet içinde Avukat Mehmet Özhaseki'ye teşekkür ederek katılımcıların bayramlarını tebrik etti.

Bayramlaşmanın ardından sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin ülke ve dünya gündemi ile ilgili sorularına da Özhaseki, içtenlikle cevaplar verdi. Avukat Mehmet Özhaseki, Bir süre önce TBMM yasalaşan Çoklu Baro Sisteminin yansımaları hakkında açıklamalarda bulundu. İstanbul Sözleşmesi, genç evlilik mahpusları ve aileyi yıkan yasaların kaldırılması için çalışmalar yapıldığını dile getirdi. Terörle mücadele de iyi bir noktaya gelindiğini şu an ülke içinde 400'ün altında PKK üyesi kaldığını söyledi. Koronavirüs sürecini Türkiye'nin başarı ile yürüttüğünü söyleyen Özhaseki, devletin kendi insanını koruduğu kadar başka ülkelere de yardım ulaştırarak itibar sahibi olduğunu bildirdi.

Suriye'de Türkiye'nin onayı olmadan bir çözümün olamayacağını belirten Özhaseki, İran ve Rusya'nın  masada verdikleri sözü pratikte tutmadıkları için problemin sağlıklı çözüme ulaşamadığını bildirdi.

Ayasofya'nın açılışının 86 yıllık hasretin bitmesi olduğunu söyleyen Özhaseki, ezanın aslına dönmesinin ardından Ayasofya'nın ibadete açılmasının ayrı bir sevinç olduğunu bildirdi. Libya ve Doğu Akdeniz'deki politikalar, Türkiye'ye sığınan Iraklı Türkmenlerin sınır dışı edilmesi ve yeni kurulan partiler ve ittifaklar hakkında da bilgiler veren Özhaseki, İyi Dersler Anadolu Lisesi mezunu olup ÖSS de dereceye giren Akif Emre Öztürk (Kayseri Birincisi, Türkiye 18’incisi) ona da başarı plaketi takdim etti. Davet için Gönüllü Kültür Kuruluşları ve İyi Dersler Lisesi yöneticilerine teşekkür etti.

Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Başkanı Ahmet Taş, Çevre ve Şehircilik eski bakanı ve Kayseri milletvekili Avukat Mehmet Özhaseki ile yaptıkları bayramlaşma ve bilgilenme toplantısından çok memnun kaldıklarını bildirdi. Taş, katılım için Özhaseki’ye İyiDersler Lisesi ve Gönüllü Kuruluşlar temsilcilerine teşekkür etti.