Özhaseki, online siyaset okulu'nda gençlerle buluştu

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Bahçeşehir Üniversitesi'nin dijital ortamda düzenlediği Burak Hoca ile Siyaset Okulu programının canlı yayınına katıldı.

Özhaseki, online siyaset okulu'nda gençlerle buluştu

Siyaset üzerine öğrencilere tavsiyelerin verildiği yayında Özhaseki, Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu Başkanı Burak Küntay’ın sorularını yanıtladı.

“15-20 YILDAKİ DEĞİŞİM GEÇTİĞİMİZ BİN YILA BEDEL”

Konuşmasına değişim olgusunun varlığından bahsederek başlayan Özhaseki, “Hem çok hızlı hem de çok boyutlu bir değişim yaşıyoruz. Belki son 15-20 yıldaki değişim geçtiğimiz bin yıla bedel. Özel yaşantımız da değişim, mesleklerimizde, toplumsal ya da siyasal yapıda her şeyde değişim oluyor. Bu değişimi doğru anlamak ve buna uygun davranmak önemli.” dedi.

"DEĞİŞİME KARŞIT OLANLAR DA VAR"

Bu değişimin savunucuları kadar karşıtlarının da çokluğuna değinen Özhaseki, “İlk defa Özal bu siyasi değişimi literatürümüze kazandırmıştı. Ama tarihte de bunun çok savunucusu ya da karşı duranı var. Bizim İslam büyükleri El-Biruni, İbni Sina, Farabi, İbni Haldun hep değişimden yana tavır koymuşlar. Belki arkadaşlarımız tahmin etmezler Aristo, Eflatun da tarihte hep değişime karşı durmuşlar. Onlar değişimi bozulma olarak görmüşler. Böyle bir tavır içerisinde olmuşlar. Mevlana bile “şimdi yeni şeyler söylemek lazım” demiş ve değişimden yana olmuş.” ifadelerini kullandı
Özhaseki, sunumunun ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Kurumsal Haber