Özhaseki: 'Nüfusun yüzde 55'ine biz hizmet götürüyoruz'

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, 'Türkiye'deki bin 389 belediyeden 786 'sı AK Parti'de. Nüfusun yüzde 55'ine doğrudan biz hizmet götürüyoruz.' dedi.

Özhaseki: 'Nüfusun yüzde 55'ine biz hizmet götürüyoruz'

Memleketi Kayseri’de katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Özhaseki, Türkiye’de belediyecilikte parti dağılımını değerlendirdi. AK Parti’nin diğer partilere oranla daha fazla belediyede yöneticilik yaptığını belirten Özhaseki, AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana yerel seçimlerde ivme kaybetmediğini ifade etti. Özhaseki, “2019 Yerel Seçimleri AK Parti’nin dördüncü yerel seçimiydi, oyumuz yüzde 40 civarlarındaydı. En son seçimde de aldığımız oran yüzde 44,5 'ti. Bu, bir dünya rekorudur. Genel seçimler için de geçerli. Kurulduğundan beri her seçimi kazanmış bir partiyiz. Türkiye’de bin 389 belediye varken 786 belediye AK Parti’de. Nüfusun yüzde 55’ine doğrudan biz hizmet götürüyoruz.” diye konuştu.

“BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN YÜZDE 60’INI DEĞİŞTİRDİK”

Türkiye’de en çok belediyeye sahip olduklarını vurgulayan Özhaseki, “Millet kendinden olanı seçiyor. Biz bu milletin değerlerini seviyoruz ve baş üstü ediyoruz. Biz hizmet aşkıyla doluyuz. İlk günlerde ‘hizmet belediyeciliği yapacağız’ dedik, hizmet ettik çok şükür. Daha sonra marka şehirler diye devam ettik. Şehirlerimizi marka şehirler haline, dünyada tanınan şehirler haline getirdik. Son dönemde de 'gönül belediyeciliği ' formülüyle vatandaşımızın karşısına çıktık. Yaptığımız her işi insanımızla beraber yapmak böylelikle onun gönlüne dokunmak ve gönlünde izler bırakmak istiyoruz. Zaman, değişim ile ifade edilir. Biz de bu noktada kadrolarımızı zamana uygun şekilde hareket edebilmek için sürekli yeniliyoruz. En son seçimde neredeyse belediye başkanlarımızın yüzde 60’ını değiştirdik. Zamanın deyimiyle ifade edeyim sürekli kendimizi güncelliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“BELEDİYELERİMİZ, VATANDAŞLARIMIZ İÇİN SEFERBER OLDU”

Pandemiz sürecinde AK Partili belediyelerin adeta seferberlik başlattıklarının altını çizen Özhaseki, “Seçimlerden bu yana yaklaşık bir buçuk sene geçti; bütün belediye başkanlarımızdan vatandaşlarımız da biz de son derece memnunuz. Pandemi döneminde belediyelerin gelirleri düştü, ufak sıkıntılar başladı. O dönemde belediye başkanlarımız canhıraş bir şekilde Kaymakamlık veValilikler ile VEFA Grupları oluşturdular. Evinden çıkamayanlara iaşe götürülmesinden çocuklara oyuncak götürülmesine kadar vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için adeta seferber oldular” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN ALNINDAN ÖPÜYORUM”

Özhaseki, sözlerini şöyle tamamladı:

“Nihayetinde bir belediyede bir amir olur, diğerleri ona yardım ederler. Devletin her bir kademesinde çalışan vatandaşın makamı onurludur. Belediye başkanı, devletin görevlendirdiği kişiye yardımcı olmalıdır. Belediye başkanlarımız VEFA Grupları’nda üstüne düşeni en iyi şekilde yaptılar. Cumhuriyet Halk Partisi’nden de birçok arkadaş VEFA Grupları’nın içerisinde yer aldı. Bir iki tane bağımsızlık hareket etmeye çalışanlar, algıyla, medya ile uğraşanlar hariç herkes uyumlu çalıştı. Her birine milletim adına teşekkür ediyorum. Bütün belediye başkanlarımızın alnından öpüyorum. Şimdi ise belediye başkanlarımızın desteklenmesi icap ediyor, onlara yol göstermek icap ediyor. Doğrusu ben de bu arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyorum. Belediye başkanlarımızdan bizi arayıp görüşemiyoruz diyen şimdiye kadar hiç olmamıştır. Biz de 21 yıllık tecrübemizi belediye başkanı arkadaşlarımızla paylaşıyoruz. Belediyelerimizin her projelerinde varız. Sorunlarına çözüm bulmaya, yol göstermeye çalışıyoruz. Bizi bugünlere aziz milletimiz getirdi; her şart ve zamanda onun için çalışmaya devam edeceğiz.”