Özel okullarda yüz yüze eğitim ısrarcılığı

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, koronavirüs tedbirlerine yönelik gerçekleştirilen denetimler öncesinde yaptığı açıklamasında, ilde bazı özel okullarda yüz yüze eğitim yapıldığının tespit edildiğini ve konuyla ilgili yaptırım uygulanacağını bildirdi.

Özel okullarda yüz yüze eğitim ısrarcılığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, yeni kontrollü normalleşme döneminde koronavirüs tedbirleri denetimine çıktı. Denetime İl Sağlık Müdür Ali Ramazan Benli ve İl Emniyet Müdür Kamil Karabörk de katıldı.

"KABUL EDİLECEK BİR DURUM DEĞİL"

Denetim öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Günaydın, vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda, şehirde bazı özel okullarda yüz yüze eğitim yapıldığını tespit ettiklerini ifade etti. Konuyla ilgili olarak yaptırım uygulanacağının altını çizen Günaydın, "Bir kez daha hatırlatıyorum. Lütfen bu kurallar toplum sağlığın korunması için getirilen kurallar. Başta o okulda olan yöneticilerimizin öğretmenlerimizin öğrencilerimizin ve daha çok da öğrencilerimizin ailelerinin sağlığını korunması için getirilen kurallardır. Ama siz bu kurallara uymadığınız zaman toplumun sağlığını tehlikeye atıyorsunuz ve bu kabul edilebilecek bir durum değildir.” dedi.

15-20 GÜNDÜR VAKALAR ARTIŞTA

İlde son 2 haftadan bu yana vaka sayısının yükseldiğine dikkat çeken Günaydın, vatandaşlara kurallara uymaları ve ziyaretleri ertelemeleri uyarısında bulundu. Günaydın, “Hala en büyük sıkıntımız olan aile ziyaretlerini tamamen önlemiş değiliz. Eş dost akraba ziyaretlerini erteleyelim. Bu virüsün kimde olduğunu hiç kimse bilemez ancak semptomlar ortaya çıktığı zaman test yapıldığı zaman ortaya çıkıyor ki o zaman da çok geç kalınmış oluyor. Taziyeler, kırsal mahallelerimizde ekmek pişirmek, mantık yapmak gibi bir takım etkinlikler, faaliyetler maalesef orada yaşayan insanlarımızın sağlığını riske atıyor. Bunlar hayatın gerçekleri ama önlenebilecek durumlardır. Elbette mantı yapılacak ekmek yapılacak ama bunu toplu olarak yaptığınızda önce kendiniz olmak üzere sevdiklerinize, toplumun her kesimine zarar vermiş oluyorsunuz.” diye konuştu.

SİGARA VE NARGİLE İÇİLEN MEKANLARA CEZA

Kapalı alanlarda sigara içmenin yasak olmasına rağmen, kuralların ihlal edildiğine yönelik ihbarların da geldiğini belirten Vali Günaydın, “Kafelerde restorantlarda kontrollü normalleşme döneminde kuralları getirdik. İstiyoruz ki esnafımız faaliyetini devam ettirsin. Bu çarkın dönmesini istiyoruz. Eğer kuralları bir kenara bırakıp keyfi olarak hareket edersek sağlığımıza zarar vereceğiz ve işyerimizin kapanmasına sebep olacağız. Kapalı alanlarda sigara içilmesi yasak ama maalesef yaptığımız denetimlerde sigaranın yanında nargile içildiğini de tespit ettik. Burayla ilgili idari işlem yaptık ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Hiçbir vatandaşımızın böyle bir durumla karşı karşıya gelmesini istemiyoruz. Lütfen kurallara uyalım. Amacımız kimseye ceza yazmak, kimseyi savcılığa göndermek değil. Amacımız toplum sağlığını korumak. Amacımız sağlık sistemimizin yükünü azaltmak, hizmetlerini kesintiye uğratmadan yürütmek. Eğer bunu başaramazsak ve beceremezsek sevdiklerimize zarar vereceğiz, sağlık çalışanlarımızın yükünü artıracağız.” ifadelerini kullandı.

Ekrem Nazlı