ÖZEL ÇOCUKLARDAN ÖZEL PROJELER

Özkar Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda eğitim alan özel öğrenciler, TÜBİTAK destekli projeler hazırlayarak okullarında düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda projelerini sergiledi. Türkiye'ye örnek bir proje gerçekleştirdiklerini dile getiren Okul Müdürü Bülent Köseoğlu, 'Eleştirdiler, yapamazsınız dediler, yaptık. TÜBİTAK onaylamaz dediler, teşekkür telefonları alarak onayımızı aldık. Bunu gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz.' dedi.

ÖZEL ÇOCUKLARDAN ÖZEL PROJELER

Özel öğrencilerin hazırladığı projelerle TÜBİTAK’tan onay alan Özkar Özel Eğitim Uygulama Okulu, öğretmenlerin rehberliğinde, özel gereksinimli öğrencilerle TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı gerçekleştirdi. Özel çocukların gelişiminde büyük yol oynayacak projelerin sergilendiği Bilim Fuarı’na İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Saim Durgun ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Türk Eğitim-Sen 2 nolu Daire Başkan  adayı Ramazan Sıdar ve birçok sayıda davetli katıldı.

 

“KÜÇÜK ADIMLAR DAHA DA BÜYÜYECEK”

Bilim fuarı açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Saim Durgun, “Özkar Özel Eğitim kurumumuzun TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı çalışmaları çerçevesinde hazırlamış oldukları bu projelerin çocuklarımız açısından çok büyük önem arz ettiği gibi çocuklarımızın emeklerinin değer görmesi açısından da burada ziyaret edilmesi, izlenilmesi, bu emeklerin ortaya çıkması ayrıca bir emek ortaya koymaktadır. Çocuklarımız gelişimlerinin görülmesini, takdir edilmesini gördükçe inşallah bu çalışmalar daha da değer görecek. Küçük adımlar, özel eğitimde zaten hedef gelişim küçük adımlarladır. Bu adımları takdir ettikçe küçük adımlar daha da büyüyecektir. Böyle bir çalışmadan dolayı, öğretmenlerimize, idarecilerimize, velilerimize, emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bu değer algısı geliştikçe herkes kendi kurumunda kendisini değerli hissettikçe güzellikler gelişip, artarak devam edecektir.” şeklinde konuşurken özel çocuklarla da tek tek ilgilendi.

 

“TÜRKİYE’YE ÖRNEĞİZ”

Bu projeyi ikinci kez gerçekleştirmiş olmanın sevincini yaşadıklarını aktaran Okul Müdürü Bülent Köseoğlu ise, “Bizler özel eğitim öğretmenleriyiz her şeyin başında. İlk olarak yürüttüğümüz görev okul müdürlüğü görevi. Bu anlamda özel çocuklarımıza farklı neler yapabiliriz ki hayata tutunsunlar, onların becerilerini nasıl geliştirebiliriz, bir tık ileri nasıl taşıyabiliriz, hep bunun kaygısında oldu. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı projemizde 3 yıl önce ilkini gerçekleştirdiğimiz bir proje. 3 yıl önce biz TÜBİTAK’a bununla ilgili başvuru yaptığımızda çevremizden aslında bununla ilgili eleştiri de aldık.  Bu tarz öğrencilere Bilim Fuarı mı olur, TÜBİTAK kesinlikle onaylamaz dediler. Ama biz TÜBİTAK’tan teşekkür telefonları alarak onayımızı aldık. Bu anlamda Türkiye’deki özel eğitim kurumlarına örnek olduğumuzu düşünüyorum. Elbette ki bu özel çocuklar tüm projelerini kendi başlarına yapmıyorlar. Bu her okulda böyle. Sadece bu çocukların bilimsel olan bu projelerin uygulama adımlarında olması beklenmekte TÜBİTAK’tan farkındalık oluşturulması beklenmekte. Bu özel çocuklarımız da bu anlamda bu projelerin yapım aşamasında bulunmakta ve eğlenceli bir ortamda olayın mutluluğunu, kıvancını yaşamaktalar. Gerçekleştirmek istediğimiz tam da bu. Özel çocuklarımızın bulundukları ortamda huzur bulmaları, mutlu olmaları, eğlenceli bir ortamda hayata adım atmaları. Çünkü buradan dışarı çıktıklarında farklı insanlarla yeniden karşılaşacaklar. Ne kadar çok farklı etkinlik yaparlarsa ne kadar çok farklı insanla karşılaşırlarsa hayattaki tutumları davranışları da o yönde gelişir. Bunu gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz şu anda.” dedi.

 

>> HABER: SELMA KÖSEDAĞ