'OYUN YASAK OLDUĞU İÇİN MÜŞTERİ GELMİYOR'

Pandemi ile mücadele tedbirleri kapsamında kahvehanelerde oyun yasağının devam etmesi işletmecileri ekonomik sıkıntıya soktu. İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman, esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Esnaf, 'Oyun oynanması yasak olduğundan müşterimiz gelmiyor, bu süreçte birçok arkadaşımız iş yerlerini kapattı, birçoğu da her an kapatabilir' dedi.

'OYUN YASAK OLDUĞU İÇİN MÜŞTERİ GELMİYOR'

Covid sebebiyle kapalı olan kahvehane  işletmeleri, 1 Haziran’dan itibaren kepenk açmıştı. Fakat kahvehanelerde iskambil, okey ve tavla oyunlarının oynanması yasaklanmıştı. Oyun oynanmasına izin verilmeyen kahvehanelerde ciddi anlamda maddi sıkıntılar yaşanıyor. Birçok kahvehane hala kepenk açmadı.

Konu ile ilgili İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman’a yaşadıkları sıkıntıları anlatan kahvehane işletmecileri “Çok zor durumdayız, Kahvehaneler pandemi döneminde zaten kapalı kaldı orada bir maddi zorluk çektik. Şimdi ise oyun oynanması yasak olduğundan müşterimiz gelmiyor, bu süreçte birçok arkadaşımız iş yerlerini kapattı, birçoğu da her an kapatabilir. 25 bin TL’lik kredi alanlarımız oldu ama ödeme zamanı geldi şimdi onu da ödeyecek durumumuz yok. Esnaf kefalet kredisinin ödemesinde de bir erteleme olmasına rağmen ödeyemiyoruz, evimize ekmek götürecek durumumuz yok, elektrik parasını bile ödeyemiyoruz, arabalarımızı satarak borçlarımızı, kiralarımızı ödemeye çalışıyoruz” diyerek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler.

Kahvehane işletmecileri, pandemi sürecinde elbette sağlığın her şeyden önemli olduğunu  ancak kendilerinin de artık ekonomik olarak bittiklerini, çocuklarını bile okutamayacak duruma geldiklerini ifade ettiler,  işletme sahipleri bir an önce ilgililerden sorunlarına bir çare bulunmasını isterken,  sosyal mesafeye uyarak oyundan önce eldiven mecburiyeti, masa sayısının azaltılması, masalara tek kullanımlık masa örtüsü, her kağıt oynayacak masaya yeni, kullanılmamış kağıt destesi verilmesi, okey taşlarının her oyun sonrası dezenfekte edilmesi, çay ve kahvelerin kağıt bardakla verilmesi gibi önlemleri alarak çalışmamıza izin verilmesini, devletimizin bu konuda bir adam atmasını ve bu konuda gerekli duyarlılığı göstermesini rica ediyoruz” dediler.