'OTAĞIN ANAHTARI BİZDE, GİREMEZSİNİZ'

Haber-Foto: Şeref KAHRAMAN - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Erciyes Tekir Yaylası'ndaki Başbuğ Otağı'nda partililerle birlikte otağ önünde bozkurt selamı vermesi, MHP'lileri kızdırdı. MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, 'Resim verdiğiniz yere neden giremiyorsunuz? Çünkü otağın anahtarı bizde, giremezsiniz. Biz bu anahtara, o dağa ömrümüzü, gençliğimizi verdik. Kayseri'yi karıştırmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz' dedi.

'OTAĞIN ANAHTARI BİZDE, GİREMEZSİNİZ'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, il binasında ilçe başkanları ve partililerin de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.

“SİYASİ BİR AHLAKSIZLIKTIR”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve yanında bulunan heyetin Başbuğ Otağı’nın önünde bozkurt işareti yapmasını eleştiren Tok, “Ülkücü Hareketin anılarının, hatıralarının olduğu Erciyes Zafer Kurultayı alanına, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin konakladığı otağın önüne götürülüp, heyet halinde sırıtarak Bozkurt işareti yaptırılmıştır. CHP ve HDP ile ittifak yapmaktan büyük dönüşüme giren Meral Akşener’in Cumhuriyet Gazetesi’ne verdiği röportajdaki “Gelinen noktada MHP ile tabanlarımızın aynı olduğunu söylemek çok zor” sözleri hala sıcaklığını korumasına rağmen MHP’nin sembollerini, alanlarını, değerlerini, hatıralarını istismar etmeye kalkması siyasi bir ahlaksızlıktır” diye konuştu.

“İP’LİLERİN TOPLANMA YERİ ERCİYES ZAFER KURULTAY ALANI DEĞİL, KANDİL DAĞI OLMALIYDI”

Başkan Tok, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gittiği her yerin kalıbına giren Meral Akşener’in, yine gittiği yerdeki ittifak ortakları CHP ve HDP’nin kalıbına girmesini ve onların zafer işareti yapmasını kendisine ve yanında olan heyete tavsiye ediyoruz. Yerel seçimlerde Kandil’deki teröristlerle, HDP’lilerle aynı adaylar için çalışan İP’lilerin toplanma yeri Erciyes Zafer Kurultay alanı değil, Kandil dağı olmalıydı. Ya da partilerine doldurdukları FETÖ’cülerle birlikte Pensilvanya olmalıydı. Yer yanlış, kişiler yanlış, işaretler yanlış olmuştur. Bundan sonra Kandil ve Pensilvanya yazılımlı navigasyonlarını kullanırlarsa, bu onları daha doğru adreslere ve sembollere götürecektir.”

“OTAĞIN ANAHTARI BİZDE, GİREMEZSİNİZ”

Otağın önünde alın terleri ve hatırları olduğunu belirten Tok, “Biz sizi tanıyoruz, biz sizi fitnenizden, fesatınızdan, iftiralarınızdan biliyoruz. Siz bu noktada bozkurtu kaldırmak isterken, MHP tabelasını kaldırmak isterken, Kayseri’ye geldiğiniz biz bir şey demiyoruz, siyaset yaparsanız ona da lafımız yok, halkın sorunlarını dinlemenizde de sorunumuz yok. Gidip provoke eder gibi ülkücü hareketin otağına, kıymetli, rahmetli Başbuğ’umuzun otağına, kıymetli büyüğümüz genel başkanımızın oturduğu otağına gidip resim vermeniz provokatör bir eylemdir. Resim verdiğiniz yere neden giremiyorsunuz? Çünkü anahtarı bizde, giremezsiniz. Biz bu anahtara, o dağa ömrümüzü, gençliğimizi verdik. Kayseri’yi karıştırmak isteyenlere fırsat vermeyeceğimizi söylemek istiyorum. Bizim otağımızın, Erciyes’imizin önünde, bizim terimiz, anılarımız duruyor, siz oradan siyaset devşiremezsiniz, Kayseri’yi karıştıramazsınız, karıştırdığınız anda Milliyetçi Hareket Partisi’nin İl teşkilatı kale gibi çıkar” ifadelerini kullandı.

 “BUNLAR GİBİ ASKIDA MİLLETVEKİLİ KAMPANYASI YAPMADIK”

Askıda ekmek kampanyası tartışmaları ile ilgili de konuşan Tok, “Biz faydalı iş yaptığımıza inanan teşkilatıyız. Bunlar gibi askıda milletvekili kampanyası yapmadık, askıda ekmek kampanyası yaptık” dedi.

OTAĞIN ÖNÜ DEZENFEKTE EDİLDİ

Başkan Tok ayrıca Erciyes’te ve otağın önünde kirlenen yerlerdeki gerekli dezenfekte işlemlerinin ülkücüler tarafından yapıldığını ve kirlerin büyük titizlikle temizlendiğini sözlerine ekledi.