ONLAR GÜLDÜ, BİZ UTANDIK!

(Özel) Haber: Şeref KAHRAMAN – Kayseri'de yolda çevirdikleri yaşlı adamın kendilerini polis olarak tanıtıp 700 TL'sini aldıkları iddiasıyla yargılanan 2 gence 1 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Sanık genç mahkemede, 'Sadece polis telsizi açıp, güldük' dedi. Bu sözler, duruşmayı izleyenleri utandırdı.

ONLAR GÜLDÜ, BİZ UTANDIK!

Kayseri ili Hunat Mahallesi’nde 2 Şubat 2019’da meydana gelen olayda şüpheli Y.K.(33)’nin kullandığı kiralık araçta bulunan şüpheliler U.K.İ.(35), M.B.(33), televizyon tamirciliği yapan mağdur H.İ.G.(62)’nin yanına geldiler. İddiaya göre araç içerisinde telsiz sesleri verilip, mağdura ‘burada ne yapıyorsun’ diye kimlik sordular. Mağdur H.İ.G. araçtan gelen polis telsizi sesleri sonrası, şüphelileri polis zannederek, kimliğinin bulunduğu cüzdanı verdi. Mağdur, kimlik bilgilerinin sorgulandığını düşünerek orada beklerken, cüzdandan 700 TL parayı alan şüpheliler, ‘burda durma, evine git’ diyerek olay yerinden uzaklaştılar. Dolandırıldığını anlayan mağdur H.İ.G., polise giderek şikayetçi oldu.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanıklar Y.K.(33), M.B.(33) ve U.K.İ.(35) ile mağdur H.İ.G.(62) ve avukatlar hazır bulundu.

Tutuksuz sanık U.K.İ., mahkemede “Aracın camları hiçbir şekilde kapalı değildi, telsiz sesleri yoktu, cüzdanından para almadık. Yaşlı adam ile diyaloga geçen M.B.’ydi” derken, tutuksuz sanık M.B. ise “Sadece biraz güldük, para alma olayı olmadı” dedi.

Sanığın bu sözleri gençliğin geldiği son noktayı gözler önüne sererken, bu sözler duruşmayı izleyenleri utandırdı.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanıklar M.B. ile U.K.İ.’ye ‘kendilerini kamu görevlisi gibi tanıtıp dolandırıcılık yapma’ suçundan ayrı ayrı 1 yıl 4 ay hapis, 260’ar TL adli para cezası verirken, tutuksuz sanık Y.K. ise beraat etti.