Önder Narin'den deprem açıklaması

Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin, Elazığ ve Malatya'da gerçekleşen depremler hakkında açıklama yaptı.

Önder Narin'den deprem açıklaması

Narin'in açıklaması şu şekilde; "

Ülkemiz, 24 Ocak 2020 tarihinde saat 20:55’de merkez üssü Elazığ Sivrice’de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremle sarsılmıştır. Başta Elazığ ve Malatya olmak üzer çevre illerde bu depremden etkilenmiştir. 24.01.2020 tarihi bizim deprem gerçeğiyle yüzleştiğimiz son tarihtir. Bizler günlük hayatımızda bazı gerçekleri unutsakta belirli bir düzen içerisinde yoluna devam eden hayatın gerçekleri var. Bu gerçeklerle karşılaştığımızda eğer ki hazırlıklı değilsek maalesef bunun bedelini ağır ödüyoruz. Depremlerde hayatın gerçeklerinden bir tanesi ve ülkemiz topraklarının %90 ı deprem kuşağı içerisinde yer almakta. Bizler hem birey olarak hem de kurumlar olarak bu gerçeği unutmadan tüm tedbirlerimizi almalı ve hazırlıklı olmalıyız. Unutmayalım ki insanları depremler değil binalar öldürür. Her depremden sonra aynı acıları ve kayıpları yaşamamak için yer seçimi, yapı tasarımı, üretimi ve denetimi aşamalarında mühendislik biliminin, bilgisinin gerekleri tam olarak yerine getirilmeli, ülkemizin deprem ve afet planları geliştirilmeli, ülkemiz yapı stokunda gerekli mühendislik incelemeleri yapılarak riskli yapılardaki risklerin giderilmesi çalışmaları ivedilikle başlatılmalıdır. Bu vesile ile Merkez üssü Elazığ'in Sivrice ilçesi olan, Elazığ ve Malatya ilimizi etkileyen depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum Vefat edenlerin ailelerine ve yakınlarına Cenabı Allah'dan sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Can kaybının artmaması için dua ediyorum. Milletimizin başı sağolsun. Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanlığı olarak yardıma muhtaç olan insanlarımızla alakalı elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu sebepten dolayı Elazığ İl Başkanlığımız ile sürekli iletişim halindeyiz. Maddi manevi ne lazımsa biz hazırız.

Yaşadığımız bu acı olay üzerinden siyaset yapmak yerine, bugün millet olarak birlik olma, el ele verip yaralarımızı bir an evvel sarma günüdür. Bugün insanlık vazifemizi yerine getirme günüdür. Depremden etkilenen bütün vatandaşlarımıza ve tüm milletimize geçmiş olsun, hepimizin başı sağolsun, Cenabı Allah ülkemizi, milletimizi afetlerden, bela ve musibetlerden muhafaza buyursun"