'Öldüğünde mezar parası olmayan insanlar var'

İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman, Ak Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis'in açıklamalar için, 'Öldüğünde bile mezar parası olmayan insanların sayısı azımsanmayacak kadar yüksektir.' dedi.

'Öldüğünde mezar parası olmayan insanlar var'

Ataman, yaptığı açıklamasında, "Türkiye gerçekten çok değişti, çok gelişti. Yani kırsal kesimden şehre göç gerçekleşti.  Şehirdeki standart çok yükseldi. Artık ev, araba sahibi olmak hiç zor değil."  ifadelerini kullanan Ak Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis için, “Kendi Milletvekili seçildiği şehirde navigasyonla gezen Sayın vekil, göç edenlerin nerelerde ve ne şartlarda yaşadığını nereden bilecek?” diye sordu.

Ataman, “Asgari ücret 2825.90TL iken en ucuz sıfır araba 164.000TL. Yani asgari ücretin 58 katı! ? Sayın vekile hatırlatırım ki, başını bir göz odaya sokmak, ev sahibi olmak isteyen ama öldüğünde bile mezar parası olmayan insanların sayısı hiç de azımsanmayacak kadar yüksektir. Kendilerini bir ay tüm milletin gözleri önünde asgari ücretle yaşamaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kurumsal Haber