Öğrencilerin iletişim becerileri geliştirilecek

Türkiye 'den 10, Romanya 'dan 2, Ermenistan 'dan 1 okulu katıldığı e-twinning projesiyle, iletişim teknikleri kullanılarak öğrencilerin iletişim becerileri geliştirilecek.

Öğrencilerin iletişim becerileri geliştirilecek

80. Yıl Cumhuriyet İlkokulu 1-A sınıfı öğretmeni Nezahat Demir 'in kuruculuğunda başlatılan 'Kelimelerin Gücü ' adlı projede, 6-10 yaş aralığındaki öğrencilerle gerek yüz yüze gerekse uzaktan eğitimle, öğrencilerin iletişim becerilerini geliştirmeleri sağlanacak.

Projeyle ilgili bilgi veren Nezahat Demir, proje kapsamında düzenlecek olan etkinliklerle, öğrencilerin kendilerini doğru ifade edebilmelerini, etkili iletişim kurabilmelerini, iletişim kurarken empati yapabilmelerini amaçladıklarını söyledi. Demir, "Proje çalışmaları sırasında öğrencilerimizin işbirliği ve takım çalışması ruhunu oluşturmak,çevrim içi toplantılar düzenleyerek yeni arkadaşlıklar kurmak ve ortak bir hedef için çalışabilmek,anketlere katılmak, mültimedya araçlarını düzeylerine uygun bir şekilde kullanmalarını sağlamak ve özellikle uzaktan eğitim sürecinin yaşandığı şu günlerde velileri de çalışmalara ortak etmek projenin yan hedeflerindendir." dedi.

Demir, 5 ay sürecek olan projenin Mayıs ayında tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Haber Merkezi