Öğrenciler hem eğlendi hem öğrendi

Affan Dede'nin Oyuncak Dükkânı isimli grup 'Temel Reis'in Sürprizler Oteli Macerası' adlı tiyatro oyunuyla çocuklarla buluştu.

Öğrenciler hem eğlendi hem öğrendi

Affan Dede’nin Oyuncak Dükkânı ile Alfa Spor Kulübü’nün ortaklaşa sahneye koyduğu çocuk tiyatrosu önceki akşam İl Kültür Müdürlüğü Sahnesi’nde sergilendi. Oyunda,  Otel sahibi Safinaz’ın personel ilanına Temel Reis ve Kaba Sakal başvurur. Deneme süreci sonunda ikisinden birine karar verecek olan Safinaz ile Temel Reis ile Kaba Sakal arasında tatlı sert sürtüşmeler başlar. İyi ile kötünün, yalan ile gerçeğin çocuklara anlatılmaya çalışıldığı oyunda Alfa Spor Kulübü öğretmenlerinden Lütfü Palabıyık, Halim Çamdeviren ve Abdullah Oğuş da rol aldı.

ÖNCELİĞİMİZİN MİNİK ÖĞRENCİLERİN YÜZLERİNDEKİ TEBESSÜM

Katılımın yoğun olduğu tiyatro oyununda Alfa Spor Kulübü öğretmenlerinden Halim Çamdeviren,  “Pandemi kuralları dikkate alınarak yapılan eğlenceli tiyatro gösterisinde katılım oldukça güzeldi. Öğrencilerin bu dönemde, bu tür sosyal organizasyonlara oldukça ihtiyaçları var. Alfa Spor Kulübü olarak yaz döneminde bu etkinliklere sıkça yer vermeye çalıştık. Önceliğimizin minik öğrencilerin yüzlerindeki tebessüm olduğunu her alanda onlara oluşturduğumuzu imkânlarla sağladık. Kayseri Alfa Spor Kulübü ve Affan Dede’nin oyuncak dükkânı bu tür organizasyonlarla bir araya gelmeye devam ediyor. İki ekibin yöneticilerinin de aktif rol aldığı “Temel Reis’in Sürprizler Oteli Macerası” adlı tiyatro oyununda öğrenciler hem eğlendi hem öğrendi” dedi.

Oyun sonrası salonda bulunan tüm çocuklarla toplu olarak hatıra fotoğrafı çektiren oyuncular, yakın zamanda çocuk şarkılarından oluşan bir konser etkinliği düzenleyeceklerinin de bilgisini verdi.

>>Dilek BAYRAM