O görüntülere inceleme başlatıldı

Kayseri Şehir Hastanesi'nde doktor ve hasta yakınının sosyal medyaya düşen görüntüleri ile ilgili inceleme başlatıldı.

O görüntülere inceleme başlatıldı

Kayseri Valiliği tarafından, birkaç gün önce, ‘Kayseri Radar’ adlı sosyal medya hesabına düşen ve doktor ile hasta yakını arasındaki tartışmaları gösteren görüntülerle ilgili inceleme başlatıldığı bildirildi.

Kayseri Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere verildi: Hasta yakını ile doktor Ramazan Aşık arasında yaşanan tartışmayla ilgili görüntülere dair İl Sağlık Müdürlüğü de yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: Kayseri Şehir Hastanesinde yaşanan ve sosyal medyada yer alan görüntülerde bir hasta yakını ve görevli doktor arasında geçen olayla ilgili inceleme başlatılmıştır.

'22.01.2020 tarihinde Kayseri Radar Kaza Trafik Gündem adlı Facebook sitesinde yayımlanan ‘Kayseri Şehir Hastanesinde Skandal’ başlıklı video görüntüleri. Genel değerlendirme: Hastanemizde Kalp Damar Cerrahı olarak görev yapan Uzm. Dr. Ramazan Aaşık ile hasta Hacı Ömer Bayer’in yakını arasında geçen, hastasının ameliyat edilmediği ve sürekli ertelendiği, bu gerekçe ile sıkıntı yaşadıkları iddiasıyla bir tartışma yaşanmış ve bu durum habersiz çekim ile kayıt altına alınarak sosyal medyada paylaşımı yapılmıştır. Konu hakkında hastane idaresinden alınan bilgiye göre; “Hasta 2 yıl önce spontan femoral arter anevrizması nedeniyle ameliyat edilmiştir. Ameliyat sonrasında tam iyileşme ile taburcu olmuştur. 4 ay sonra tekrar polikliniğe başvurup muayene olan hastada, takılan greftin 3 cm’lik kısmının cilt üzerinde olduğu tespit edilmiş ve grefti çıkarmak için tekrar ameliyat edilmesi gerektiği ancak bu durumun acil bir cerrahi işlem gerektirmediği” bilgisi verilmiştir. Hasta Hacı Ömer Bayer 13.01.2020 tarihinde yeniden ameliyat edilmiş ve 17.01.2020 tarihinde taburcu olmuştur. Söz konusu görüntülerin 23.12.2019 kayda alınarak 22.01.2020 tarihinde sosyal medyaya aktarıldığı anlaşılmıştır. Konu ile ilgili inceleme/soruşturma başlatılmıştır.'