O AİLENİN ÇALINAN 130 BİN TL'SİNİ BİR HAYIRSEVER KARŞILADI

Haber-Foto: Şeref KAHRAMAN - Kayseri'de 75 yaşındaki Metin Kahraman ile 51 yaşındaki eşi Hatice Kahraman'ın 25 yıllık birikimi olan 130 bin TL'yi çaldığı iddia edilen 26 yaşındaki genç kadın Müge Anlı'nın programı sonrası yakalandı. Genç kadın adli dengesinin yerinde olup olmadığının incelenmesi için Kayseri Yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesine gönderilirken, bir hayırsever, Müge Anlı'yı arayarak, 'Annemle babama benziyorlar. Onların mağduriyetini ben gidereceğim' dedi.

O AİLENİN ÇALINAN 130 BİN TL'SİNİ BİR HAYIRSEVER KARŞILADI

Kayseri'de ikamet eden 75 yaşındaki Metin Kahraman, parkta yalnız başına oturan ve ağabeyinden dayak yediğini iddia eden 26 yaşındaki Yeşim Y.’yi evine götürdü. Eşi Hatice ile tanıştıran Metin Kahraman, iddiaya göre korumak için evine aldığı Yeşim tarafından dolandırıldı. Ailenin 25 yıllık birikimi olan 130 bin TL’yi çalarak evden kaçan Yeşim Y., kayıplara karıştı. Olayı Müge Anlı’ya anlatan çift, televizyonda ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ programına katılıp, başlarından geçenleri ve Yeşim Y.’nin yakalanmasını istediklerini söylediler. Canlı yayında konuşan mağdur Metin Kahraman, "26 yaşındaki kızın kendisine evleneceğini, ameliyat olduğunu ve şiddet gördüğünü söyleyerek duygusal davranmamı sağladı. Üzüldüm, istersen banyo yap dedim, evimde banyo yaptı. Ardından banyoyu temizlemeye girdim. O sırada kız evimizdeki 130 bin lirayı çaldı ancak biz bunun farkına çok sonradan farkına vardık” diye konuştu. Uşak’ta polis merkezine giderek teslim olan Yeşim Y., Kayseri’ye getirildi. Yeşim Y.’nin canlı yayına katıldığı, "Metin Bey eşimi boşayacağım deyip beni evine çağırdı. Adresini verdi, akşam evine gelmemi istedi. Çay ocağında tanıştık, telefonunu verdi. Bir şey çalmadım, bana çıkarken 4 bilezik verdi. Hatta komşular görmesin diye akşam gelmemi söyledi. Banyo yaparken sürekli seni çitileyeyim mi diyerek banyoya girmeye çalıştı” dediği öğrenildi.

Kayseri’de polis ekiplerince gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen Yeşim Y.’nin savcılıkta herhangi bir ifade vermediği, adli dengesinin yerinde olup olmadığına ilişkin rapor aldırılması için hastaneye sevk edildiği öğrenildi. Zanlı, 3 hafta boyunca tedavi görmesine karar verildi.

Öte yandan 25 yıllık birikimlerini kaybeden Mehmet ve Hatice çiftinin bu durumuna üzülen bir hayırsever, Müge Anlı’yı arayarak; “Annemle babama benziyorlar. Onların mağduriyetini ben gidereceğim” dediği ve 130 bin liralık kaybı karşıladığı öğrenildi.