Nursaçan: 'Normalde büyürüz'

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Haziran ayı ve ilk 6 ayda Kayseri OSB'de gerçekleşen doğal gaz ve elektrik tüketim miktarlarını değerlendirdi. Nursaçan, 'Ülkemiz ekonomisi normalde büyür. Bizi ancak pandemi gibi dünyayı etkileyen olumsuzluklar ve birlik beraberliğimizi tehdit eden çekişmelerden kaynaklı enerji kaybı küçültür' dedi.

Nursaçan: 'Normalde büyürüz'

ELEKTRİK TÜKETİMİ YÜZDE 21,3 ARTTI

Kayseri OSB’deki Haziran ayı elektrik tüketiminin geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,7 oranında artarak 112 milyon 439 bin kilovatsaate yükseldiğini dile getiren Başkan Tahir Nursaçan, yılın ilk 6 ayındaki elektrik tüketiminin 646 milyon 822 bin kilovatsaate ulaştığını belirtti. Başkan Nursaçan, yılın ilk 6 ayındaki elektrik tüketimin geçen yılın ilk yarısına göre yüzde 21,3 arttığını söyledi.

DOĞAL GAZDAKİ ARTIŞ ORANI YÜZDE 20,6

Kayseri OSB’deki doğal gaz tüketiminin de benzer bir seyir izlediğini ifade eden Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nursaçan, Haziran ayındaki doğal gaz tüketiminin geçen yıla göre yüzde 12,6 oranında artarak 9 milyon 871 bin metreküpe yükseldiğini belirtti. Başkan Nursaçan, yılın ilk 6 ayındaki doğal gaz tüketiminin ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 arttığını ve 66 milyon 574 bin metreküpe yükseldiğini kaydetti.

“ÜRETİME ENDEKSLENİLDİĞİ TAKDİRDE SANAYİCİMİZ GEREĞİNİ YAPAR”  

Türk sanayisinin önemli bir gelişme gösterdiğini ve potansiyelinin çok daha yüksek olduğunu vurgulayan Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan, “Sanayimizin ve sanayicimizin tek ihtiyacı her alanda normal koşulların devam etmesidir. Sadece pandemide normali yakalamamız yeterli olmaz. Birlik beraberlik içerisinde üretime endekslenildiği takdirde sanayicimiz gereğini yapacaktır” diye konuştu.

Kurumsal Haber