Nursaçan, 'Kim ne derse desin ben adayım'

Yarın yapılacak olan OSB seçimleri öncesinde sıcak gelişmeler art arta yaşanıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 'aday olma' uyarısına rağmen Tahir Nursaçan, 'Kim ne derse desin ben aday olacağım' diyerek resti çekti.

Nursaçan, 'Kim ne derse desin ben adayım'

NURSAÇAN’DAN REST
Tahir Nursaçan’ın yarın yapılacak olan OSB Yönetim kurulu seçimleri öncesi yeniden aday olmasına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan “aday olmasan daha iyi” uyarısı geldi. Ancak buna rağmen Tahir Nursaçan’dan karşı rest geldi. “Kim ne derse desin, ekibimle birlikte aday olacağım” dedi.

“DEMOKRASİ DIŞI GÜÇLER VAR”
Yaşanan bu gelişmeler üzerine Anadolu Haber’e açıklamalarda buluna Tahir Nursaçan, “Kayseri'de demokrasi dışı güçlerin olduğunu gördük. Onlar hukuku, anayasayı yok sayarak kendilerine rol biçiyorlar. Sandıkta umduklarını bulamayacaklarını anlayınca ellerindeki diğer dediğimiz güçleri kullandılar. Biz millet iradesine saygı duyarız. Sanayicimizin önüne gitmek bizim için şereftir. Onun vereceği karara saygı duyarız, boynumuz kıldan incedir. Onun verdiği karara saygı duymayanlara da saygımız yoktur. “ dedi.


“BAKANLIĞIN BÖYLE BİR GÖREVİ YOK”
Yarınki genel kurulda yeniden aday olduğunu açıklayan Nursaçan zehir zemberek açıklamalarda bulunarak, “Bakanlığın da öyle bir görevi yok. Birileri talimatlandırmış bakanlığı. Güç kullanmış. Yani siyasi gücünü bakanlıkta biri kullanmış. Bu da tabii bakanlık adına üzücü bir durum. Bakanlık siyasetin bakanlığı değil, sanayicinin bakanlığı diye biliniyor. Ama öyle değilmiş. Onu gördük. Bu laf çok önemli bir laf.” ifadelerinde bulundu.


“KAYSERİ’DE KORKU İMPARATORUĞU VAR”
Nursaçan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“18. Mali Genel Kurul’da bizlere destek veren siyasetçilerin davranışları yalanmış. Yunus İmamoğlu’nu kim istifa ettirdi? Onu söylesin bir tanesi. Sanayicinin başkanını istifa ettiriyorlar. Kayseri'de korku imparatorluğu var. O sözümün tutumumun arkasındayım. Yapılanlar son 3 buçuk yılda yaşananlar, Kayseri’de bir korku imparatorluğu olduğunu gösteriyor. Yunus İmamoğlu'nun istifa ettirilmesi, OSB’nin seçime götürülmesi bunların hepsi benim 2015’teki sözümün ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. Biz sanayicimizin önündeki sandığa saygı duyarız. Onun verdiği karara saygımız sonsuz. Ama onun verdiği karara saygısı olmayanlara da saygımız hiç yok bizim. Bu şehirdeki sorumlu siyasiler de, bu olaydan sorumlu siyasiler de millete hesabını ödemek zorundalar. Bu olayda kimlerin eli varsa, dahli varsa ki onlar kendilerini biliyorlar. Söylememe gerek yok. İnsanların bir aynaya bakması lazım. Bakmıyorlar. Yani çok yüzler görüyoruz. O yüzler ne yapıyor? Bu millete, bu şehre hizmet ediyoruz diyorlar, etmeyenler var.”


“YAZI İÇERİĞİNİ KABUL ETMİYORUM”
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı’nın Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğüne gönderdiği, “Mahkeme kararı çerçevesinde; Kayseri OSB yönetim kurulunda yer alan Tahir Nursaçan'ın hakkında alınan kovuşturma sonuna kadar görevden uzaklaştırılması yönündeki karar nedeni ile göreve gelemeyeceği için OSB organ üyeliğine aday olması uygun görülmemektedir’ denilmektedir. Bakanlığımız yazısında belirtilen konunun Kayseri OSB yönetim kurulunda yer alan Tahir Nursaçan'a bildirilerek sonucundan Il Müdürlüğümüze bilgi verilmesi hususunda, Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim” belgesinin tebliğ edilmesi sonrası, Nursaçan kendi el yazısı ile aday olacağını ifade etti:
“Yazı içeriğini kabul etmiyorum, ihtirazı kayıtla tebliğ aldım”

OSB’DE NE OLMUŞTU?
Tahir Nursaçan, görevden 3 aylığına uzaklaştırılan ve daha sonra 12 Kasım 2021’de yapılan 18. mali genel kurulda yönetimi ibra edilmişti. 19. mali genel kurul sonrası ise OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus İmamoğlu ve ekibi seçimleri erkene almak için istifa etmişti. İstifaların ardından Tahir Nursaçan yeniden 14 Haziran Cuma günü yapılacak olan OSB seçimlerinde aday olacağını bir yazılı açıklama ile kamuoyuna duyurmuştu. Nursaçan’ın rakibi olarak ise karşısına ittifak adayı Mehmet Yalçın çıkmıştı. Önceki akşam ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Nursaçan’ın adaylığı ile ilgili, “Hukuki süreç tamamlanana kadar aday olmasanız daha iyi” uyarısında bulundu. Bunun üzerine yine bir yazılı açıklama yapan Nursaçan, ‘seçimle gelen seçimle gider’ diyerek adaylıktan çekilmeyeceğini ifade etti.
Öte yandan OSB’de genel kurul yarın saat 14:00’te OSB Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirecek.


>>Dilek Bayram