NNYÜ'DE MEZUNİYET COŞKUSU

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'nde (NNYÜ) 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi.

NNYÜ'DE MEZUNİYET COŞKUSU

Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, İşletme, İktisat, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Psikoloji Bölümlerinden mezun durumundaki öğrenciler için NNYÜ Yerleşkesinde gerçekleştirilen mezuniyet törenine; 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selçuk Aygün, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Kayseri Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Derviş Boztosun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hüseyin Pekmez, Kayseri Yüksek Öğretim Vakfı ve NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar, NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Av. Hüseyin Beyhan, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, NNYÜ Mütevelli Heyet Üyeleri, Kayseri Yükseköğrenim ve Yardım Vakfı Üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende 2018-2019 Akademik Yılı Üniversite Birincisi Gamze Nur Sürdem mezun öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Çok güzel anılarla ayrıldıkları Nuh Naci Yazgan Üniversitesinde edindikleri kazanımlarla geleceğe umutla baktıklarını belirterek, “Yüksek burs imkanları ile okuduğumuz eğitim hayatımızda Erasmus kapsamında yurt dışında aldığımız eğitimler, katıldığımız öğrenci kongreleri, hazırladığımız TUBİTAK ve sosyal sorumluluk projeleri ile geleceğe güvenle bakıyorum” dedi.
 
NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney konuşmasında Üniversite hakkında bilgiler vererek, “Bizim hedefimiz dünya standartlarında eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini yürütmektir.” dedi. Mezun öğrencilere bazı önerilerde de bulunan Rektör Güney, “Sizleri Üniversitemizden uğurlarken hem hüznü hem mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Bize her ihtiyaç duyduğunuzda Üniversitemizin kapısı sizlere daima açık olacaktır. Yaşamınız boyunca haktan hukuktan, adaletten, doğruluktan ve dürüstlükten ayrılmayın. Her ne iş yapıyorsanız elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın” diye konuştu.
 
NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar da konuşmasında Kayseri Yükseköğrenim ve Yardım Vakfı ile Üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Hayırseverlerin Üniversiteye verdiği desteğe dikkat çeken Özhamurkar, “Sakın unutmayın azim şart. Niyetin hulus olması, dürüst olması şart. Niyet hayır, akıbet hayır. Hayır konusu deyince de hepimiz Kayserili olmaktan iftar etmeliyiz, gurur duymalıyız” dedi. Öğrencilere bazı tavsiyelerde de bulunan Özhamurkar, “Ok gibi doğru olun hedefe varırsın, yay gibi eğri olursanız elde kalırsınız. Bunu unutmayın” diye konuştu.
 
Konuşmalardan sonra dereceye giren öğrencilere plaket ve hediyeleri takdim edildi. Fakülte birincileri mezuniyet kütüğüne isimlerinin yazılı olduğu plakaları çaktı. Daha sonra öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi.
 
Törende ayrıca mezun durumundaki iki engelli öğrencinin velisine, Üniversite öğrenimi süresince çocuklarına verdikleri destek ve göstermiş oldukları fedakarlık sebebiyle NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar tarafından plaket takdim edildi.
 
Coşku ve heyecan içinde geçen mezuniyet töreni, öğrencilerin keplerini havaya fırlatması ve havai fişek gösterileri ile son buldu. BÜLTEN