NNYÜ'DE 'BASKETBOL SOHBETLERİ' YAPILDI

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Bilim, Kültür ve Sanat Kulübü tarafından 'Basketbol Sohbetleri' programı düzenlendi.

NNYÜ'DE 'BASKETBOL SOHBETLERİ' YAPILDI

Milli takım eski basketbolcularından, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) As Başkanı Hüseyin Beşok, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Şerbetçioğlu, Bellona Kayseri Basketbol Takımı Başantrenörü Ayhan Avcı, Spor Yazarları Gökhan Türe ve Gökhan German’ın yer aldığı programın moderatörlüğünü TRT Spor Spikeri Ayşenur Alkaya yaptı.
 
NNYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Yılmaz, Öğretim Üyeleri ve öğrencilerin katıldığı programda, hem Spor Spikeri Ayşenur Alkaya hem de öğrencilerin sorularını cevaplandıran Hüseyin Beşok, Milli takım ve Dünya Kupası'nda yaşanan gelişmeler ile ülkemizde basketbol sporunun gelişmesi ve yaygınlaşmasıyla ilgili düşüncelerini paylaştı. Dünya Kupası’nın milli takım için iyi geçmediğini hatırlatan Beşok, “ABD'ye karşı oynadığımız bir maç vardı. Gerçekten benim de basketbol kariyerimde yaşadığım ender maçlardan biriydi. Hepimiz bir üzüntü yaşadık. ABD'ye karşı 'kazandık' dediğimiz maçı çok kötü bir şekilde kaybettik. Erkek basketbolu için başarılı olabileceğimiz bir turnuvada erken veda edip döndük.” dedi. Önümüzdeki yıl Japonya’da düzenlenecek Olimpiyat oyunlarına katılmak için Milli takımın sıralamada iyi bir yer elde ettiğini belirten Beşok, “Olimpiyat elemeleri oynanacak. Belki tekrardan elemeleri geçip olimpiyatlara katılabiliriz” dedi. Televizyon gelirlerinden kadın basketboluna kaynak aktarımı olup olmayacağıyla ilgili bir soruyu da cevaplandıran Beşok, kadın basketboluna da isim hakkından ve televizyon gelirlerinden bir gelir geleceğini, bununda takımların daha fazla ayakta durmasını sağlayacağını söyledi.
 
TBF Yönetim Kurulu üyesi Aydın Şerbetçioğlu konuşmasında, “Gençlerden isteğim, hangi dalı olursa olsun sporla içli dışlı olmaları. Bu hem derslerine olumlu yansıyor hem de kötü alışkanlıklardan korunmalarını sağlıyor. Kayseri'deki basketbol takımının 250'ye yakın altyapı sporcusu var. Bu Kayseri'ye örnek oldu. Üniversitelerin takım kurmalarına örnek oldu. Bunun devam etmesini diliyorum" diye konuştu.
 
Söyleşide yer alan Bellona Kayseri Basketbol Başantrenörü Ayhan Avcı ise Kayseri'de 13 yıldır görev yaptığını ve 11 bin kişiyi salona topladıkları zamanlar yaşandığını hatırlatarak, “Başarı geldiği zaman herkes takip ediyor. Bayan basketbolunda Kayseri’nin şampiyon olması ve buraya bir kupa gelmesi lazım. 13 yıldır burası bir marka oldu. Sizden ben, özellikle bu Üniversiteden destek bekliyorum. Salonlar daha dolu bir şekilde, güzel bir sezon olur” dedi.
 
NNYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Yılmaz, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen program sonunda Hüseyin Beşok, Aydın Şerbetcioğlu, Ayhan Avcı, Ayşenur Alkaya, Gökhan Türe ve Gökhan German’a plaket takdim etti. BÜLTEN